PvdA Haarlemmermeer wil duidelijkheid over ontwikkelingen Nieuwe Kom Nieuw-Vennep

De PvdA Haarlemmermeer wil meer duidelijkheid hebben over de stand van zaken en ontwikkeling van de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep, na een open brief van de Dorpsraad Nieuw-Vennep. In die brief laat de Dorpsraad aan de gemeente weten dat ze teleurgesteld zijn in de huidige stand van zaken.

Verpaupert gebied

De dorpsraad ziet dat het gebied verder verpaupert. Er zijn naast wat cosmetische verbeteringen aangebracht met hulp van meerdere partijen, blijft de structurele oplossing nog ver achter op de ambitie die volgens de dorpsraad met elkaar zijn afgestemd. De dorpsraad erkent dat door de corona de processen enigszins vertragen, maar merkt wel op dat de procedures slecht verlopen. Volgens de raad blijven de resultaten achter bij de verwachtingen over de ontwikkeling van het gebied.

Uitleg over procedures

Het is onder meer dat, wat de aanleiding is voor de sociaal democraten in de gemeenteraad van Haarlemmermeer om van het college te horen hoe het erbij staat. De PvdA wil weten of het gemeentebestuur zich herkent in de kritiek die de dorpsraad heeft. Wellicht dat het college in het antwoord ook een onderbouwing kan zien. Verder willen de sociaal democraten of het gemeentebestuur de raad kan uitleggen waar iedereen staat we in het proces en welke afspraken er zijn gemaakt.

Cookieinstellingen