Groep 7A van Basischool ’t Venne maakt beste radio-nieuwsuitzending

Foto: MeerRadio

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld. Wethouder Derk Reneman reikte woensdag, samen met Pier K-directeur Monika van der Ent, de hoofdprijs uit: de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018. Ook groep 7A van Klippeholm en de groepen 6A en 6B van ’t Venne kregen een eervolle vermelding voor hun nieuwsuitzendingen.

De basisschoolleerlingen maakten hun nieuwsuitzendingen tijdens de workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’. Dat is een co-productie van MeerRadio en Pier K voor de bovenste drie groepen van het primaire onderwijs. Onderdelen daarvan zijn een journalistieke inleiding, een bezoek aan de studio’s van MeerRadio en het zélf maken van een radioprogramma, dat vervolgens ook te beluisteren valt. De leerlingen worden daarbij deskundig begeleid door Moreen Pattiruhu (voormalig eindredacteur MeerNieuws en radio- en TV-presentator), de vrijwilligers van streekomroep MeerRadio en hun eigen docent. Ook ouders zijn betrokken bij deze spannende kennismaking met media, zelf nieuws presenteren en interviewen.

Origineel, vlot en goed voorgelezen
Wethouder Reneman (gemeente Haarlemmermeer; o.a. Cultuurbeleid) citeerde uit het juryrapport: “Groep 7A van ’t Venne heeft over de hele linie een leuke, kwalitatief goede nieuwsuitzending neergezet. Wat direct opviel was de goede samenwerking in de studio tijdens de opname. De presentatie is vlot, het interview is leuk, met leuke reacties van de interviewer, de nieuwsberichten zijn goed geschreven en voorgelezen en de berichten zijn origineel. De leerlingen en juf hebben hard gewerkt en dat was te merken in de studio en is te horen op de opname. Belangrijk om verder te vermelden is dat groep 7A van Klippeholm het ook goed heeft gedaan, vooral het interview is sterk, met een interviewer die echt doorvraagt en een gast die originele antwoorden geeft. Bij groep 6A van ’t Venne vallen de grappige en verrassende berichten op. Bij groep 6B van ’t Venne valt de kennis rond ‘Max Verstappen’ uit het interview op, heel knap gedaan.”

Workshop boeken voor het volgende schooljaar
Basisscholen in Haarlemmermeer kunnen de workshop Maak nieuws bij MeerRadio voor het nieuwe schooljaar 2018/2019 boeken bij Pier K of via de website http://www.kunstencultuuropschool.nl/activiteiten/detail/q/id/3273/titel/maak-nieuws-bij-meerradio.

Basisscholen buiten Haarlemmermeer kunnen de workshop rechtstreeks boeken; voor info en inschrijven mail: [email protected]
Meer informatie op www.meerradio.nl/educatie

Luister mee naar MeerRadio: 105.5 FM, 106.5 FM en online via www.meerradio.nl

Reacties