Groep 7C van Basisschool ’t Joppe wint E-waste Race

Groep 7C van Basisschool ‘t Joppe wint de eerste E-waste race in Haarlemmermeer
Foto: Wendy Verwijs

Groep 7C van Basisschool ’t Joppe wint de E-waste Race 2017. De groep verzamelde maar liefst 16.234 stuks e-waste en kwam daarmee uit op een score van 3.143.

De kinderen winnen een schoolreis naar NEMO Science Museum. Deze prijs kregen zij maandagmiddag uitgereikt op hun eigen school.

Gastles

De race startte voor de deelnemende kinderen met een gastles over grondstoffen, elektronisch afval en het belang van hergebruik en recyclen. Er werd uitgelegd waarom verschillende apparaten in verschillende containers moeten en ze konden bestuderen uit hoeveel verschillende materialen producten gemaakt zijn.

Deelnemers

De afgelopen weken namen 8 groepen van vijf basisscholen het tegen elkaar op om de grootste hoeveelheid E-waste in te zamelen. Op de tweede plaats eindige groep 7 van de Zwanebloem met 9.357 items en een score van 2134. Groep 7/8 van de Juliana van Stolbergschool haalde de derde plaats met precies 6.000 ingezamelde items en een score van 1191. Naast groepen van Basisschool ’t Joppe, De Zwanebloem en de Juliana van Stolbergschool deden ook kinderen van basisscholen De Wilgen en Bikube mee aan de race.

Sorteren

Na vele succesvolle races in heel Nederland organiseerde het E-waste race team, in samenwerking met NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Meerlanden, dit schooljaar de E-waste race in Haarlemmermeer. De E-waste race is een inzamelactie van vier weken, waarin de kinderen kleine oude elektronica inzamelen. Meerlanden plaatste per school verschillende containers om e-waste gesorteerd te kunnen verzamelen.

Reacties