Uniek Japans Yakiniku BBQ- en Kushiage restaurant TATSUMI geopend in Hoofddorp

12 mrt , 15:40 Nieuws
bar
Charles Duijff
Waar voorheen restaurant Deliasias was, is nu restaurant TATSUMI geopend in het Arnolduspark te Hoofddorp. Dit nieuwe Japanse à la carte restaurant wordt nu gerund door de gepassioneerde- en zeer ervaren vijf sterren chef-kok Danny Tan en chefkok kok Wai Chin. Men kan bij TATSUMI zowel uitgebreid tafelen, als ook even snel een hapje eten, bijvoorbeeld voor of na het sporten.
Twee horecazaken naast elkaar
In het naastgelegen etablissement hebben Danny en zijn vrouw Fanny al 25 jaar een zeer succesvol Teppanyaki-restaurant met veel vaste klanten. Toch was de wens altijd al aanwezig om meer Japanse eetculturen naar Nederland te brengen! Met de opening van restaurant TATSUMI krijgt Danny nu nóg meer ruimte om zijn culinaire passie te openbaren.
Ervaar de veelzijdige Japanse eetcultuur!
Yakiniku betekent in het Japans 'gegrild vlees' en hotpot is een ‘hete pan’, waarin ingrediënten met of zonder bouillon worden bereid.
Gasten genieten bij TATSUMI van exclusief Japans Wagyuvlees- en ook visgerechten direct van de grill of van de hotpot.
Voor het eerst in Nederland is er in dit restaurant ook Kushiage op het menu te vinden: Kushiage is geliefd Japans ‘streetfood’, waarbij de beste ingrediënten aan een stokje geregen in een speciaal beslag worden gefrituurd. Elk stokje wordt vervolgens gedipt in een heerlijke Japanse barbecuesaus.
Primeur
TATSUMI is het eerste restaurant in Nederland, dat Kushiage (hierboven omschreven) op de menukaart heeft!
Leuk om te weten
Dubbel dippen is een grote ‘no-no’ in Japan, omdat men de saus deelt met alle gasten! Hier in Nederland is er wellicht nog ruimte voor discussie.
Verschillende Wagyu-merken op het menu
Restaurant TATSUMI biedt twee soorten Wagyu-vlees aan, de Ninja Wagyu en de Furano Wagyu. Beide soorten zijn van de hoogste A5-klasse en worden rechtstreeks geïmporteerd uit Japan. Wagyu runderen worden met bijzonder veel aandacht en zorg gehouden. Het eindresultaat is een zeer mals stuk vlees met fijne marmering. Het is zo zacht, dat het smelt in je mond.
Wie denkt aan Japanse Wagyu verwacht wellicht een duur avondje uit, maar dat valt in de praktijk reuze mee!
Hoewel het heel aantrekkelijk klinkt om de hele avond exclusieve Wagyu te verorberen, wordt de gasten juist aangeraden verschillende gerechten te bestellen. De veelzijdige menukaart bevat vele gerechten, die gedeeld kunnen worden met tafelgenoten.
Openingstijden
Het restaurant is op maandag en van woensdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur geopend. Bezoekers kunnen het beste van tevoren via deze link een tafel RESERVEREN
Let wel op dat de entree van het restaurant (nog) niet rolstoelvriendelijk is, vanwege kleine trap voor de ingang. De plannen liggen klaar om een permanente hellingbaan aan te leggen, zodat het pand ook toegankelijk zal zijn voor bezoekers in een rolstoel, met een rollator, of met een kinderwagen. Naar verwachting zal die faciliteit medio 2024 klaar zijn.
Parkeren
Op de grote parkeerplaats gelegen voor het restaurant, maar ook op parkeerplaatsen in de omgeving kan gratis worden geparkeerd. Daarnaast is er ook een betaalde parkeergarage in het centrum van Hoofddorp op ca. 15 minuten loopafstand van het restaurant.
tafel foto1
tafel foto 2
tafel foto 3