Burgemeester gaat in op indammen van verspreiding coronavirus

14 mrt 2020, 14:07 Nieuws
06 januari 2021 nieuwsfoto badhoevedorp 01
Burgemeester Marianne Schuurmans gaat op de gemeentelijke website InforMeer in over het indammen van de verspreiding van het coronavirus binnen de eigen gemeente. De burgemeester legt in een brief aan de inwoners uit waarom deze adviezen en maatregelen nodig zijn, waarbij zij ook een beroep doet op de eigen verantwoordelijkheid.
(bron: InforMeer )
Spitsuur
Ook voor de bestuurders van elke gemeente is het overuren draaien, omdat afgelopen week het kabinet een aantal besluiten heeft genomen om het virus niet verder te verspreiden. Schuurmans laat in de brief weten dat zij wijst op de gezamenlijk verantwoording die elke burger binnen de gemeente heeft om verspreiding tegen te gaan. ,,Er is ons gevraagd om waar dat kan thuis te blijven, geen handen te schudden (of te zoenen) en bij verkoudheid of grieperig gevoel sociale contacten te vermijden", schrijft Schuurmans in de open brief aan de inwoners.
Gezondheid
Dat gezondheid op de eerste plaats staat, blijkt wel uit de oproep die Schuurmans doet aan de burgers binnen de gemeente Haarlemmermeer. ,,Daarnaast vraag ik u dringend om rekening te houden met ouderen en mensen die een broze gezondheid hebben. U moet het bezoek aan ouders of opa en oma misschien even uitstellen, zeker als u zelf gezondheidsklachten heeft", schrijft de burgemeester.
Sociaal
Het sociale element is in de open brief eveneens terug te vinden. Schuurmans doelt dan vooral op mensen voor wie het juist nu niet goed is om de deur uit te gaan om bijvoorbeeld naar de supermarkt te gaan om boodschappen te doen. De burgemeester vindt dat wie dat wel kan even een paar boodschappen kan meenemen, voor wie dat niet kan. ,,Als wij onze boodschappen doen, kunnen we misschien ook die van hun meenemen. En in plaats van fysiek langs te gaan, kunnen we bellen, skypen of whatsappen. En wat dacht u van een ouderwetse brief of kaart?', stelt de burgemeester.
Overzicht
Wie een volledig overzicht wil hebben kan de website van de rijksoverheid raadplegen. Op de website is een speciale webpagina waar iedereen allerlei informatie kan vinden over het coroanvirus .