Plannen Badhoevedorp centrum West en centrum Oost verder uitgewerkt

Foto: Aangeleverd

De plannen voor Badhoevedorp Centrum West en Oost zijn weer een stapje verder. Voor deze gebieden is een plan gemaakt voor de gebouwen en de ruimte daaromheen. Hierin staan de voorwaarden waar de architecten zich aan moeten houden als ze de gebouwen gaan ontwerpen. Zoals bijvoorbeeld de bouwstijl en de kleur van de stenen.

De nieuwe woningen passen met een jaren 30 sfeer bij de oudere buurten van het dorp. Uit de reacties via JouwBadhoevedorp blijkt dat Badhoevedorp deze sfeer graag terugziet in het centrum. Ook staan er voorwaarden in voor de buitenruimte. Zoals hagen rondom de parkeerplaatsen en hoe het Lint door het centrum loopt.

De kaart van Centrum West en Oost van Badhoevedorp

Het college van burgemeester en wethouders stelde het concept-beeldkwaliteitsplan op 23 november 2021 vast. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het beeldkwaliteitsplan. Binnenkort is het concept-beeldkwaliteitsplan voor iedereen te bekijken en inwoners kunnen hierop reageren met een inspraakreactie.

Ontwerpwijzigingsplannen: bouwhoogte, het type en aantal woningen
In de ontwerpwijzigingsplannen staat wat voor Centrum Oost en West de bouwhoogte is, welke type woningen er komen en hoeveel dit er maximaal zijn. In het bestemmingsplan stond voor appartementen een maximale bouwhoogte van 20 meter. In het ontwerpwijzigingsplan is dit aangepast naar maximaal 13 meter. Het wordt dus minder hoog dan eerder bedacht. Voor de huizen is de maximale bouwhoogte 12 meter.

Voor centrum Oost gaat het om maximaal 30 woningen. Voor centrum West om maximaal 42 woningen. Eerder werd aangegeven dat er ongeveer 26 woningen in Centrum Oost en ongeveer 37 woningen in Centrum West komen. In de ontwerpwijzigingsplannen is ruimte voor wat meer woningen opgenomen. Dit is gedaan, omdat de verdeling van de woningen nog niet precies bekend is.

Het college van B en W stelde de ontwerp wijzigingsplannen op 23 november 2021 vast. Ook de ontwerpwijzigingsplannen Badhoevedorp Centrum Oost en Badhoevedorp Centrum West kunt zijn binnenkort te bekijken.

Wat is de basis voor de plannen?
De plannen voor het centrum komen uit het Masterplan Badhoevedorp uit 2008. https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/masterplan-badhoevedorp

Het college stelde het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) Badhoevedorp Centrum in december 2018 vast. https://haarlemmermeergemeente.nl/file/15446/download

In juni 2020 was er een bijeenkomst over de plannen voor centrum West en centrum Oost. Dit was voor de mensen die in de buurt wonen. De reacties die tijdens de bijeenkomst zijn gegeven zorgden ervoor dat het DSO op een aantal punten is aangepast. Het college van burgemeester en wethouders stelde de uitwerking Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp Badhoevedorp Centrum Oost en West op 23 november 2021 vast.

Sfeerbeeld voor nieuwbouw centrum west en oost.
Cookieinstellingen