Woensdag tweede chatsessie zonne- en windenergie Haarlemmermeer

“Draagvlak is heel belangrijk”, zegt wethouder Jurgen Nobel. Daarom peilt de gemeente de meningen over zonne- en windenergie. De peiling is sinds 26 januari live en al door ruim 2200 inwoners ingevuld.

“Hoe meer mensen hem invullen, hoe beter”, zegt Nobel. Woensdag 3 februari kunnen mensen met vragen aansluiten bij de tweede livechat, waar een panel van deskundigen klaar zit om alle vragen te beantwoorden.

Bij de eerste livechat, vorige week woensdag, zijn in een uur tijd 120 vragen beantwoord. Wat opviel, is dat er veel vragen binnenkwamen over zonnepanelen op daken van bedrijven. “Dat is inderdaad nu slechts 5 procent. Dat is niet heel veel. We zouden dat percentage graag omhoog brengen”, zegt wethouder Nobel. En dat kan ook, want de terugverdientijd van de investering op zonnepanelen op daken is ongeveer zeven jaar.

Zon op daken is echter niet genoeg om de klimaatdoelen, die de regering heeft afgesproken, te halen. Het is nodig om op andere manieren grootschalige elektriciteit op te wekken. Daarom onderzoekt de gemeente waar in de polder grootschalig energie opgewekt kan worden. “Die energietransitie is van ons allemaal. Het is echt belangrijk dat iedereen zijn of haar mening kan geven. Dit moet je niet van bovenaf opdringen”, zegt Nobel.

Woensdag 3 februari vindt er nog een live chat sessie plaats. De live chatsessie vindt plaats via Teams. Deelnemers ontvangen voor aanvang een uitnodiging  per e-mail met een link. Het is voor iedereen ook mogelijk om op andere manieren vragen te stellen of informatie in te winnen. Kijk op de website www.haarlemmermeer.nl/nieuwe-energie hoe. De enquête kan nog tot 9 februari ingevuld worden.

Cookieinstellingen