Tweede verpleeghuis Nieuw-Vennep (deels) in quarantaine na corona-uitbraak

Foto: Google - streetview

NIEUW-VENNEP – In verpleeghuis Westerkim zijn zes bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Daarom is het besluit genomen om twee etages dit weekend in quarantaine te plaatsen. Eerder deze week ging het verpleeghuis In het Zomerpark voor twee weken ‘op slot’ na een corona-uitbraak.

(bron: NH Nieuws)

Erik Zwart laat weten maatregelen te nemen om het virus niet verder te laten verspreiden. Hij is bestuurder van de Protestans Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH), waar zorgcentrum Westerkim ondervalt. Zo is er op twee etages geen bezoek toegestaan dit weekend en draagt het personeel beschermende kleding.

De Westerkim heeft een verpleeghuiscapactiteit van 36 appartementen. Er zijn daarnaast ook zorgappartementen waar thuiszorg wordt verleend. Naast de zes besmette bewoners zijn er ook twee personeelsleden positief getest op het coronavirus.

Vanaf vandaag is geen bezoek toegestaan en dat geldt in ieder geval tot maandag.

Tweede uitbraak Nieuw-Vennep
Naast de uitbraak in de Westerkim werd deze week ook een uitbraak bekend in een vestiging van de zorgorganisatie Cordaan: het woon- en zorgcentrum In het Zomerpark. Daar zijn bijna zeventig besmettingen onder personeel en bewoners.

Cookieinstellingen