Verpleeghuis Nieuw-Vennep in quarantaine na bijna zeventig besmettingen

Foto: Google - streetview

NIEUW-VENNEP – Een verpleeghuis van Cordaan in Nieuw-Vennep gaat voor in ieder geval twee weken dicht voor bezoekers. Het verpleeghuis gaat dicht omdat er te veel mensen, waaronder bewoners en personeel, besmet zijn geraakt met het coronavirus.

(bron: NH Nieuws)

Bewoners mogen nog wel uit hun kamer en er zijn uitzonderingen waardoor bezoek toch welkom is. Dat bevestigde een woordvoerder van Cordaan vandaag aan mediapartnerNH Nieuws.

Het gaat om bijna zeventig besmettingen, waaronder 37 positief geteste bewoners. Zeven daarvan zijn inmiddels hersteld van het virus, één persoon is overleden. Daarnaast zijn er 29 positief geteste werknemers van Cordaan, vijf van hen zijn al hersteld van het virus.

“Een aantal weken geleden hadden we de eerste besmetting, daarna hebben we iedereen meerdere keren getest. Tot op heden zijn we open gebleven voor bezoekers, maar omdat we geen daling in het aantal besmettingen zien staan we vanaf vandaag geen bezoek meer toe. Bewoners kunnen nog wel uit hun kamer en er zijn uitzonderingen waardoor mensen toch op bezoek mogen komen”, vertelt Cordaan. De woordvoerder van Cordaan wil geen concrete voorbeelden van die uitzonderingen noemen, maar het gaat volgens hem om zwaarwegende redenen.

Cordaan laat weten voor de kerst weer een stabiele situatie te willen hebben, bezoekers zijn voor in ieder geval twee weken niet meer welkom.

Cookieinstellingen