Gemeente wil van het Raadhuisplein het plein van Hoofddorp maken

Foto: Google Streetview

De gemeente Haarlemmermeer wil dat het Raadhuisplein het plein van Hoofddorp gaat worden en ziet het plein als het belangrijkste plein in het stadscentrum van Hoofddorp. Voor de uitvoering van dit plan zijn wethouders Jurgen Nobel en Johan Rip betrokken.

(bron: InforMeer)

Leidseplein en Raadhuisplein

Wat het Leidseplein is voor Amsterdam is, is het Raadhuisplein voor Hoofddorp. ,,Het is de plek waar je graag bent en waar je trots op kunt zijn”, zegt wethouder Nobel op InforMeer. De gemeente heeft daar inmiddels een zogenaamd stedenbouwkundig kader voor opgesteld.

Smoel en allure

,,Het Raadhuisplein en de omliggende gebieden worden ontwikkeld met smoel en allure”, zegt wethouder Rip over de ambitie die de gemeente Haarlemmermeer heeft. Voor de komende twintig jaar moeten als het mogelijk is, zo’n 20.000 woningen bij komen in Haarlemmermeer.

Meeste verandering misschien wel in Hoofddorp

Hoofddorp verandert dan misschien wel het meest. In Stadscentrum Hoofddorp komen in de nu volgende jaren volgens de gemeente zo’n 5000 woningen bij. Het betekent min of meer dat Hoofddorp meer gaat veranderen in een stad, die een omvang kan krijgen van ongeveer 100.000 inwoners. Om dit te bereiken betrekt de gemeente ook de inwoners en ondernemer in het gebied. Daar spreken zij regelmatig samen in de werkgroep Raadhuisplein over de toekomstige inrichting van het plein. Volgens de gemeente moet het moet een gezellig, sfeervol en uitnodigend plein gaan worden.

Cookieinstellingen