Expositie Hanneke de Munck en Vasily Tryndyk in dorpshuis Badhoevedorp

Hanneke de Munck
Foto: Wikipedia

In Galerie Kunst 2001 is tot en met zondag 24 januari 2021 een tentoonstelling te zien met werk van Hanneke de Munck (beelden) en Vasily Tryndyk (olieverfschilderijen). De Galerie is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp en geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Hanneke de Munck is een veelzijdig beeldhouwster voor wie het leven draait om haar kunst. Ze ging in 1976 in Den Haag naar de Koninklijke Academie, daarna studeerde ze tot 1982 beeldhouwen aan de Rijksakademie te Amsterdam. Voor de expositie in Galerie K2001 heeft ze een brede keus gemaakt uit haar werk. Met veel elementen van de klassieke beeldhouwkunst maar ook met oosterse sferen, primitieve beelden en totemdieren.

(foto: Dorpshuis Badhoevedorp – aangeleverd)

Vasily Tryndyk werd geboren in 1954 in Nalchik in de voormalige Sovjet-Unie. In 1976 studeerde hij af aan de Demidovsky Academische Kunst School van Leningrad (nu St. Petersburg). In 1982 volgde zijn opname in de Bond van Kunstenaars in de Sovjet-Unie. In 1989 ontving hij een belangrijke onderscheiding voor zijn bijdragen aan de kunst van zijn land. Hij verliet zijn land van herkomst en ging wonen en werken in Nijmegen. In zijn schilderkunstig oeuvre maakt Vasily Tryndyk een heel eigen combinatie van moderne technieken en traditionele kleurmengingen.

In de levens en ontwikkeling van deze kunstenaars zijn mooie paralellen te ontdekken waardoor deze generatiegenoten elkaar in de expositie van Galerie Kunst 2001 zullen herkennen en aanvullen. Een mooi gegeven daarbij is dat er van Hanneke de Munck een kunstwerk staat in St. Petersburg.

Voor meer informatie over de exposerende kunstenaars en Galerie Kunst 2001 kan de website worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl. Hier is ook informatie te vinden over de maatregelen die de Galerie neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In verband met de bestrijding van het coronavirus is er geen officiƫle opening van deze expositie.

Reacties