Voedselbank Haarlemmermeer heeft een groeiend tekort aan lang houdbare producten

Foto: Pixabay

De situatie bij de Voedselbank Haarlemmermeer is schrijnend, omdat er sprake is van een groeiend tekort aan ‘droge kruidenierswaren’, de houdbare producten. In Haarlemmermeer zijn bijna 350 gezinnen wekelijks afhankelijk van een voedselpakket van de Voedselbank om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

(bron: InforMeer)

Zorgen

Voorzitter Hans de Bats van de Voedselbank Haarlemmermeer uit zijn zorgen op InforMeer. De Bats ziet een groeiend klantenbestand en of hij daar nu blij mee moet zijn, is nog maar zeer de vraag. Sinds de uitbraak van corona is een stijging te zien van het aantal mensen wat gebruik wil maken van de voedselbank. Het gaat om een toename van 15 procent. ,,Dat is veel, maar als we het vergelijken met de cijfers van twee jaar geleden, dan zien wij op dit moment zelfs een verdubbeling. Er zijn nu ongeveer 350 huishoudens afhankelijk van de voedselpakketten, dat zijn zo’n 1050 personen”, zegt De Bats op InforMeer.

Nood is hoog

De nood is hoog. Van 9 tot 22 november is er een landelijke inzamelactie voor de voedselbanken, georganiseerd door Albert Heijn, waar ook de Voedselbank Haarlemmermeer blij mee is. De Bats sluit zich aan bij deze landelijke actie van de grootgrutter. Volgens hem is het op dit moment lastig om zelf winkelinzamelingsacties te organiseren.

Gericht op houdbare producten

,,Deze acties zijn er vooral op gericht om houdbare goederen in te zamelen om de pakketten mee aan te kunnen vullen. In Haarlemmermeer doen alle zes vestigingen van Albert Heijn mee: de vestigingen in Badhoevedorp en in Nieuw-Vennep en de vier in Hoofddorp. We vragen mensen die boodschappen doen om iets extra’s te kopen. Die artikelen kunnen ze aan het eind van het winkelbezoek achterlaten in kratten, bemenst door vrijwilligers”, zegt De Bats.

Cookieinstellingen