Hotels Haarlemmermeer beschikbaar voor coronapatiënten, horecapersoneel ingezet in de zorg

Hotel De Beurs
Hotel De Beurs
Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer is met verschillende hoteliers en horecaondernemers in gesprek over de opvang van coronapatiënten en de mogelijkheid om horecapersoneel in te zetten in de zorg.

Floris Licht van het Novotel laat weten dat zijn hotelbedden beschikbaar zijn en Jos Bolte, eigenaar van Café De Polderboom in Hoofddorp, bevestigt op zijn beurt dat zijn personeel kan worden ingezet in de zorg.

“Wij hebben momenteel weinig bezetting, zodra er straks een tekort aan capaciteit is, willen we daarin graag helpen”, bevestigt Floris Licht van het Novotel in Hoofddorp. Ook tijdens de eerste golf heeft Licht aangeboden etages of delen van zijn hotel in te kunnen richten voor coronapatiënten, maar tot op heden geen concrete aanvragen gekregen. “Als het bij de tweede golf wel gaat spelen, staan wij hier natuurlijk nog steeds voor open. “Gauw samenkomen en bespreken hoe we dat in gaan richten.”

In gesprek met de gemeente
Ook andere hoteliers in Haarlemmermeer bevestigen open te staan voor een gesprek. Marcel de Jong, eigenaar van de Rustende Jager in Nieuw-Vennep en Hotel De Beurs in Hoofddorp vertelt in te zijn voor een gesprek. “Maar ik weet nu niet zo goed wat er dan allemaal bij komt kijken.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH nieuws.

Cookieinstellingen