Sponsorfonds Wind in de Rug sponsort kleinschalige duurzame projecten

Foto: Pixabay

De Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind is een windenergievereniging zonder winstoogmerk, geheel gerund door vrijwilligers in de Haarlemmermeer. Maar de vereniging doet meer dan alleen het leveren van windenergie. Ieder jaar komt een flink deel van de winst ten goede aan duurzame projecten in de regio.

Het sponsorfonds van de vereniging ‘Wind in de Rug’ stelt daarom elk jaar € 10.000,-  beschikbaar voor mooie regionale projecten en ideeën die het gedachtengoed van de vereniging vertegenwoordigen, maar die zonder een kleine financiële injectie niet gerealiseerd kunnen worden. De voorkeur gaat daarbij uit naar het ondersteunen van meerdere kleinere projecten, juist omdat deze door hun beperkte omvang in de regel niet in aanmerking komen voor de gebruikelijke grotere fondsen in de regio.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het creëren van duurzame biologische moestuinen en groene schoolpleinen.
  • De aanschaf zonnepanelen of zonneboilers voor maatschappelijk verenigingen
  • Het creëren van lesmateriaal mbt duurzame energie

Meer voorbeelden van winnende projecten uit de afgelopen jaren zijn te vinden op de website van de Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind.

Wilt u in aanmerking komen voor sponsoring?
Mail dan het ingevulde aanvraagformulier sponsoring met eventuele bijdragen voor 27 november 2020 naar [email protected]. Let op: uw verzoek moet aan de volgende voorwaarden voldoen

Cookieinstellingen