Afsluiting fietspad Noordelijke Randweg – Hillegommerdijk verlengd

Foto: Wikipedia

Sinds december 2019 is het fietspad vanaf de Noordelijke Randweg naar de Hillegommerdijk in de gemeente Haarlemmermeer afgesloten. Het fietspad verkeerd in slechte staat en herstelwerk is hard nodig voordat het weer veilig gebruikt kan worden. Bovendien moet een deel van het tracé vanaf de ringdijk, worden verlegd.

Eigenaar en beheerder Staatsbosbeheer verlengd (in tijd) en verbetert de afzetting, totdat duidelijk is op welke manier en wanneer het pad wordt hersteld en weer veilig te gebruiken is. De omleidingsroute is via bebording aangegeven.

Meer tijd
Om het fietspad te herstellen zal er over een lengte van 1.340 meter een nieuwe deklaag moeten worden aangebracht. Hierover is de gemeente met de twee grondeigenaren, waaronder Staatsbosbeheer, in gesprek. Het laatste stuk van het fietspad loopt over het erf van Stal Jasper. Hier vraagt een veilige aansluiting van het fietspad op de Hillegommerdijk extra aandacht. Om tot goede afspraken te komen vraagt meer tijd. Daarom is de tijdelijke afsluiting verlengd.

Nieuwe afzetting
Tot nu toe stond er een tijdelijke afzetting voor fietsers, die met regelmaat werd vernield, omdat voorbijgangers het fietspad ondanks de slechte staat, toch wilden gebruiken. Totdat er concrete afspraken zijn over het verleggen van de oprit, het herstel en onderhoud, komt er een nieuwe ‘hufterproof’ afzetting. Veiligheid staat voorop en dat is op dit moment voor gebruik van dit fietspad niet te garanderen.

Cookieinstellingen