Ook kinderboerderijen zijn weer open in Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

Kinderboerderijen kunnen per 1 juli ook weer bezoekers ontvangen, nadat in maart door de coronacrisis ook deze zijn gesloten vanwege de uitbraak van het virus. Haarlemmermeer kent ook een aantal van deze kinderboerderijen, die de nodige bezoekers trekken.

(bron: InforMeer)

Beperking

Een van die kinderboerderijen is Ons Tweede Thuis waar veel mensen met een beperking leven. Door de sluiting hebben de mensen die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een dagbesteding op de kinderboerderij, het nodige moeten missen. Die mensen zijn de helpende handen bij het werk om de dieren te verzorgen op de boerderij, maar ook om de stallen te onderhouden. Voor de vaste medewerkers is het even aanpoten geweest, omdat nu het werk wat normaal gesproken door tien mensen wordt gedaan door één of twee moet worden uitgevoerd.

Tot het verleden

Nu dat inmiddels weer tot het verleden behoort, gaan ze bij Ons Tweede Thuis weer over tot de orde van de dag. De dieren hebben volgens de vaste medewerkers nauwelijks iets gemerkt van de sluiting en de bezoekers zijn weer blij dat ze weer even op adem kunnen komen. Ook de vrijwilligers zijn weer blij dat ze weer aan het werk mogen, want door de beperkende maatregelen hebben die het nodige moeten missen.

Wek gemist

Volgens locatiemanager Niels Groot hebben al deze mensen hun collega’s, de dieren en hun werk gemist. ,,Dagbesteding in de woongroep is echt heel anders dan wanneer je lekker in de buitenlucht op een kinderboerderij werkt”, zegt Groot op InforMeer. Hij vindt het belangrijk om al deze mensen een dikke pluim te geven. In het dagelijks leven noemen de vaste medewerkers deze vrijwilligers boeren en boerinnen, waar bij het vooral op de manier gaat waarop ze deze tijd zijn doorgekomen. ,,We hadden bijna dagelijks te maken met veranderingen in beleid. Supermooi om te zien hoe flexibel we kunnen zijn!”, zegt Groot.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen