Vogelhospitaal in Haarlem-Noord zwaar getroffen door coronamaatregelen

Foto: Vogelrampenfonds - aangeleverd

Niet het virus zelf, maar de coronamaatregelen treffen het Vogelhospitaal in Haarlem-Noord zwaar. Vrijwilligers van het Vogelhospitaal, maar ook de stichting Vogelrampenfonds doen een beroep op dierenvrienden in de regio van Haarlem om een donatie te doen.

(bewerkt persbericht Vogelrampenfonds Haarlem)

Giften en collecties zijn weggevallen

,,Giften via deurcollectes, braderieën en onze open dag zijn weggevallen. Al deze activiteiten zijn opgeschort vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent een gat op onze jaarrekening van circa 15 procent terwijl ons voortbestaan op termijn al onzeker is door een niet-sluitende begroting. We hebben dus alle steun nodig!,” vertelt Nancy Bromet, secretaris van Stichting Vogelrampenfonds.

 

Dagelijkse voeding en medicijnen noodzakelijk

Het hospitaal is voor de dagelijkse voeding en medicijnen voor haar patiëntjes afhankelijk van giften. Ze krijgt beperkt subsidie van vijf gemeenten. “Maar daarmee is onze voedselvoorziening niet gewaarborgd. Mogelijk krijgen we nog wat steun van de provincie, maar hoeveel en wanneer is niet duidelijk”, zegt Bromet in het persbericht van het Vogelhospitaal Haarlem-Noord

Donaties zijn welkom

Met iedere donatie, groot of klein, is de opvangfaciliteit aan de Vergierdeweg 292 in. Haarlem, blij. Donaties zijn welkom op: Stichting Vogelrampenfonds, IBAN NL73 INGB 0000 199 399 onder vermelding van ‘donatie’. Structurele donaties vanaf 40 euro met een minimum looptijd van vijf jaar zijn via de ‘overeenkomst periodieke schenking’, fiscaal aftrekbaar.

Cookieinstellingen