Gemeente moet vaart maken met woon- en winkelcomplex Concourslaan-Tuinweg

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Haarlemmermeer moet vaart maken met het woon- en winkelcomplex Concourslaan-Tuinweg te ontwikkelen en wat een onderdeel vormt voor de voorgenomen centrumvernieuwing in Hoofddorp. VVD Haarlemmermeer, HAP Haarlemmermeer, CDA Haarlemmermeer en PvdA Haarlemmermeer maken zich zorgen, omdat volgens de vier partijen veel signalen krijgen van zowel ondernemers als omwonenden over de status van het project.

(actuele foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Gesloopt

Volgens de vier partijen wordt het grootste gedeelte ontwikkeld door Square Garden bv., die de de verworven panden intussen hebben gesloopt. Alleen een kleiner deel zoals de Concourslaan 53-55 wordt ontwikkeld door de eigenaren Khemai en Bakker. Volgens de vier raadsfracties doen zij dit op basis van ‘zelfrealisatie’. Voor die realisatie heeft de gemeente een onherroepelijke vergunning verleend voor het door hen ingediende bouwplan.

Zo snel als mogelijk gaan realiseren

De vier partijen zijn van mening dat de gemeente het woon- en winkelcomplex zo snel als mogelijk moet gaan realiseren. De signalen die de vier raadsfracties krijgen gaan over het onaantrekkelijke karakter, wat niet bevorderlijk is voor de omzet van ondernemers en voor het woon- en leefklimaat van omwonenden.

Geen enkele voortgang

,,Helaas zien wij geen enkele voortgang. Wel heeft ons vandaag een raadsadres namens de heren Khemai en Bakker bereikt waarin een verklaring wordt gegeven voor het uitblijven van voortgang”, schrijven de vier partijen aan het gemeentebestuur. Volgens hen moet in de verklaring worden gezocht moeten naar:

  • een door Square Garden bv ingediend bezwaar bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie en bij de rechtbank;
  • een wijziging van het bouwplan;
  • een trage reactie van de gemeente op vragen als het gaat om de voorgenomen wijziging van het bouwplan.

Geen enkele intentie

,,Bovendien wordt in het raadsadres gesteld dat het college in haar brief van 24 juni 2020 onterecht beweert dat de advocaat van Khemai en Bakker in zijn brief van 3 april 2020 duidelijk heeft gemaakt dat zij geen enkele intentie zouden hebben om hun bouwplan te realiseren”, zeggen de vier partijen.

Behoefte aan duidelijkheid

VVD Haarlemmermeer HAP Haarlemmermeer, CDA Haarlemmermeer en PvdA Haarlemmermeer hebben grote behoefte aan duidelijkheid over dit dossier en willen weten wat er klopt van de genoemde redenen voor de vertraging van het ontwikkelingsproces. De vier partijen zien graag een gedetailleerde motivering van uw antwoord tegemoet.

Half jaar

Na de vergunningverlening heeft de ontwikkelaar volgens de vier partijen een half jaar de tijd om met de werkzaamheden te starten. De vraag is of het college bereid is om deze termijn te verlengen, als het gaat om de vertraging in het ontwikkelingsproces. Als laatste geven het raadsadres met bijlagen en de mogelijke antwoorden van het college op de gestelde vragen wellicht een compleet beeld op de huidige situatie met betrekking tot de ontwikkeling van de percelen Concourslaan 53-55. Als dat beeld ontbreekt, willen de partijen of zij kunnen worden voorzien van de ontbrekende informatie.

 

Cookieinstellingen