Gemeenteraad vergadert in De Expohal in Vijfhuizen op donderdag 18 juni

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op donderdag 18 juni vergadert de raad van Haarlemmermeer voor het eerst sinds 12 maart weer voltallig in een fysieke omgeving, namelijk de Expohal in Vijfhuizen. In verband met de Corona-maatregelen is de vergadering weliswaar openbaar, maar niet voor publiek toegankelijk.

(persbericht Gemeente Haarlemmermeer)

Algemene en Financiële Beschouwingen

De vergadering van 18 juni gaat over de Algemene en Financiële Beschouwingen, de Voorjaarsnota (financiële stand van zaken van het gemeentelijke huishoudboekje, bijna halverwege het lopende jaar), en over de Strategische Agenda (de planning voor de komende maanden.

Belangrijke vergadering

De gemeente heeft gekozen om voor deze belangrijke vergadering de gehele raad bijeen te laten komen, met een minimale ondersteuning voor de raadsleden en het college. De vergadering is helaas niet voor het publiek toegankelijk maar de gemeente zendt deze wel live uit via het YouTube kanaal van de gemeente, en de gebruikelijke website van uitzendingen. Achteraf kijken is volgens de gemeente ook mogelijk. De vergadering begint om 13.30 uur en is om ongeveer 22.30-23.00 uur afgelopen.

Online

Tot nu toe vergadert de gemeenteraad online, en heeft er op 4 juni een sessie-avond in het Raadhuis plaatsgevonden, waar per fractie 1 persoon aanwezig is geweest. Een dergelijke avond is er ook nog een keer op 25 juni. De raadsvergadering van 2 juli is weer online.

Belang van het bestuur en de democratie

In het belang van het bestuur en de democratie hebben gemeenteraden toestemming om bij elkaar te komen, mits de veiligheids- en hygiënenormen van de corona-maatregelen in acht worden genomen. Dat beperkt de mogelijkheden in bijvoorbeeld de Raadzaal.

Openbaar

De vergaderingen van Haarlemmermeer zijn wel openbaar te volgen en terug te zien via gemeenteraad.haarlemmermeer.nl. Actuele raadsstukken staan op: ibabs.eu of in de iBabs-app. Inloggen met Haarlemmermeer/burger/burger.

Cookieinstellingen