Anderhalve meter maatregel is komend jaar nog nodig

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft ook als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland bij MeerMagazine op Meerradio gezegd dat de anderhalve meter maatregel een jaar nodig zal zijn. De burgemeester toont zich tevreden over de naleving van de maatregelen, maar maakt wel een kanttekening dat het wel bij het recreatiegebied Spaarnwoude heeft op moeten treden, omdat het daar teveel mensen bij elkaar zijn gekomen.

(persbericht MeerRadio)

Herhaalde oproep

Tijdens de uitzending heeft de burgemeester een herhaalde oproep gedaan aan de jongeren om zich aan de noodverordening te houden. Ze verwacht dat de anderhalve meter maatregel minstens komend jaar nog nodig zal zijn, ook in scholen, op stranden en in het openbaar vervoer. Wel heeft ze de minister gevraagd om jongeren ‘meer lucht’ te geven.

Scenario’s

De Veiligheidsregio’s werken scenario’s uit om te kijken hoe bedrijven ontheffing van de noodverordeningen kunnen krijgen, zoals nu bij weekmarkten het geval is. In de coronatestdrive-in van de GGD zijn inmiddels 464 zorgmedewerkers getest om te voorkomen dat ze COVID-19 bij zorginstellingen binnenbrengen, 32 van hen bleken positief. Het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) heeft de taak om medische beschermingsmiddelen, waar een tekort aan is, te verdelen.

Vraaggesprek

Het hele vraaggesprek met Roel van Luijk in MeerMagazine van 12.00 – 13.00 uur op MeerRadio is terug te beluisteren op You Tube.

Cookieinstellingen