Giacomo Landino benoemt tot tijdelijk raadslid voor Forza!

Nieuw-Venneper Giacomo Landino is afgelopen donderdag geïnstalleerd als tijdelijk gemeenteraadslid voor de fractie van de lokale partij Forza!. Landino vervangt tot het einde van de zomer Forza! raadslid Tjarda Reesink. Zij doet tijdelijk een stapje terug vanwege aanstaand moederschap. Zij is om die reden per 13 april met zwangerschapsverlof gegaan.

(persbericht Forza! Haarlemmermeer)

Lege raadszaal

Landino heeft de eed moeten afleggen in een bijna volkomen lege raadzaal. Alleen burgemeester Marianne Schuurmans en griffier John van der Rhee zijn aanwezig bij diens beëdiging. Dit alles heeft te maken de maatregelen die zijn genomen rondom corona. De gemeenteraad vergadert sinds 2 april digitaal en de raadsleden vergaderen dus vanuit hun eigen huis en komen tijdelijk niet bijeen in de raadzaal. Alleen kunnen personen niet digitaal beëdigd worden waardoor Landino toch lijfelijk aanwezig moet zijn voor de installatie als tijdelijk raadslid.

Ondernemer

Het tijdelijk raadslid is ondernemer en woont al 20 jaar in de gemeente Haarlemmermeer. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 heeft hij op de 6e plek van de kandidatenlijst voor zijn partij gestaan..Forza! bezet op dit moment vijf zetels in de gemeenteraad.

‘Zin in’

Op de website van Forza! laat Landino weten zin te hebben in zijn tijdelijke raadslidmaatschap. Hij noemt Haarlemmermeer een gemeente met spirit, een mooie plek om te werken, te wonen en te vertoeven en wilt zich graag inzetten om iets terug te willen doen voor de lokale maatschappij. Fractievoorzitter Paul Meijer spreekt namens de fractie dat hij zeer blij is met de komst van Landino zodat de fractie op volle sterkte kan doorgaan de komende tijd.

Cookieinstellingen