Veiligheidsregio Kennemerland werkt gewoon door

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) blijft gewoon doorwerken ondanks de uitbraak van het coronavirus en die het openbare en sociale leven flink op de proef stellen. Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort en Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer hebben dat zelf ervaren bij hun bezoek.

Kantoor

Ondanks dat er ook mensen thuis werken, zijn er ook mensen op kantoor die aan de slag zijn om alles wat te maken heeft met de veiligheid van de inwoners aan het werk. Onder de veiligheidsregio vallen onder meer de GGD en de brandweer die ook in deze tijden, gewoon naar buiten moeten als er iets mis gaat. Ook de bezetting varieert deze dagen, want om allerlei vragen van het publiek te beantwoorden, helpt zelfs de brandweer een handje bij het aannemen van de telefoontjes die de VRK binnen krijgen.

Voortdurende wijzigingen

Beide burgemeesters zijn er omdat de agenda van de VRK voortdurend wijzigt. ,,Het zijn moeilijke en verwarrende tijden”, zegt Moolenburgh. Zo zijn Moolenburgh en Schuurmans even op de werkvloer geweest om zelf te kijken hoe de telefonische dienst draait. Moolenburgh uit zijn diepe respect, omdat hij ziet dat uit alle lagen wordt bijgesprongen.

Zelfde mening

Burgemeester Schuurmans heeft een zelfde mening als haar evenknie uit Zandvoort. Ook Schuurmans stelt dat de veiligheidsregio belangrijk is voor de inwoners, maar ook voor de medewerkers en reizigers op de Luchthaven Schiphol waar zich nu ook het één en ander afspeelt. ,,Veel respect voor hen. We hebben ons laten informeren over hun werkzaamheden en hen bedankt voor hun inzet! Deze mensen beantwoorden veel telefoontjes van verontruste mensen`, zegt Schuurmans.

Cookieinstellingen