Activiteiten dorpshuizen en wijkcentra opgeschort vanwege corona

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het stopzetten van allerlei activiteiten door het coronavirus in het land, heeft ook gevolgen voor de verschillende dorpshuizen en wijkcentra binnen de gemeente Haarlemmermeer. Zo heeft de Stichting Maatvast die recreatieve en ontmoetingsactiviteiten in de dorpshuizen en wijkcentra in de gemeente beheert en exploiteert voorlopig stopgezet.

(bron: InforMeer)

Senioren

De directie van Maatvast heeft dat besluit genomen met het oog op de senioren. Volgens Maatvast zijn het juist deze mensen die extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus. De directie volgt hiermee de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd.

Zoveel mogelijk thuis blijven

Het advies is dat kwetsbare groepen zo veel mogelijk thuis blijven en sociaal contacten te vermijden. Maatvast beheert en exploiteert 24 dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra in de gemeente. De activiteiten van de jongerencentra gaan wel door.

Verwijzen

De directie van Maatvast verwijst bezoekers en gebruikers met vragen over deze maatregelen naar de beheerder van de locatie. De directie kondigt aan dat ze alle vragen die bij de beheerders binnenkomen maandag beantwoordt. Als er in een dorpshuis of wijkcentrum andere functies zijn ondergebracht, blijven deze wel gewoon bereikbaar. Ook het dorpshuis in Abbenes, dat wordt bestierd door de dorpsraad, valt tot zeker 31 maart stil. Wel blijft de huisarts er zijn diensten draaien.

Cookieinstellingen