Chinese School Hoofddorp viert het jaar van de rat

Foto: Chinese School Hoofddorp - aangeleverd

Afgelopen zaterdag heeft de Chinese School Hoofddorp het Chinese jaar 4717 verwelkomd met het jaar van de rat. De viering staat in het teken van allerlei Chinese culturele en muzikale activiteiten, verzorgd door de leerlingen en docenten van de school.

Jaar van de Rat

De Rat is volgens de Chinese dierenriem het eerste teken van in totaal 12 tekens. De mensen die geboren zijn onder dat teken zijn geboren in 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020.

Muziek

Bij de viering van het Chinese nieuwjaar heeft ook de muziek centraal gestaan. Tijdens de festiviteiten zingen leerlingen onder andere traditionele liedjes, spelen op viool en piano en er zijn verschillende workshops zoals Chinese kalligrafie en Chinese dans.

Traditionele rode envelop

Aan het eind van de festiviteiten, is de viering afgesloten met het uitdelen van de traditionele rode envelop (hongbao) en twee mandarijnen door de directrice Ah Ling Yang. Zij is trots op de manifestatie en kijkt uit naar de nog vele succesvolle edities die gaan komen.

Over de Chinese School Hoofddorp

De Chinese School Hoofddorp is opgericht in het jaar 2005. Wat ooit is begonnen als een initiatief voor zes kinderen is uitgegroeid tot een succesvol centrum voor onderwijs in de Chinese taal, kunst en cultuur voor kinderen en volwassenen. Wie meer informatie wil hebben kan dan een mail sturen naar [email protected]

Cookieinstellingen