Burgemeester Marianne Schuurmans juicht besluit op het verbod van lachgas toe

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer is blij met het besluit om het gebruik van lachgas te verbieden. Het besluit om het gas voor recreatief gebruik te verbieden, is genomen vanwege de gevaren op het gebied van de gezondheid.

(bewerkt persbericht gemeente Haarlemmermeer)

Toename

Het aantal ernstige gezondheidsincidenten als gevolg van het recreatief gebruik van lachgas neemt toe. Ook is er steeds meer overlast door de overal rondslingerende lachgaspatronen. Reden voor het kabinet om recreatief gebruik van lachgas te verbieden.

Lobby

Om het recreatief gebruik van lachgas te verbieden is door een flink aantal burgemeesters een stevige lobby gevoerd. Burgemeester Schuurmans is één van de burgemeesters van Haarlemmermeer die daarvoor aan het werk is geweest om zoals zij zelf zegt ‘de schadelijke gevolgen van lachgas op de agenda te krijgen’. ,,Ik ben er dan ook blij mee dat het kabinet hier gehoor aan geeft en het recreatief gebruik van lachgas gaat verbieden. Lachgas is niet onschuldig, gebruik -zelfs door kinderen!- van lachgas is niet normaal”, zegt de burgemeester.

Duidelijk uitgesproken

De burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer heeft zich duidelijk uitgesproken tegen lachgas. In haar wekelijkse column op InforMeer heeft zij zich verbaasde over dat het gebruik blijkbaar als iets onschuldigs wordt gezien. Schuurmans heeft zelf gezien hoe kinderen samen op de oprit van hun ouders een “balonnetje gebruiken”’.

Bewust maken

Ze heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad toegezegd te onderzoeken hoe het gebruik van lachgas aangepakt kan worden en ouders ervan bewust te maken dat het gebruik van lachgas gezondheidsrisico’s en overlast met zich meebrengt. ,,Ik ga nu zo snel mogelijk met mijn handhavers en politie om tafel om te bespreken hoe we dit verbod goed kunnen gaan handhaven”, zegt Schuurmans.

Cookieinstellingen