HAP Haarlemmermeer helpt de voedselbank Haarlemmermeer aan wasmiddelen

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week heeft HAP Haarlemmermeer samen met inwoners uit Zwanenburg wasmiddelen ingezameld voor de voedselbank Haarlemmermeer. Eerder is de partij op werkbezoek geweest bij de voedselbank en heeft daar te horen gekregen dat er een tekort is aan wasmiddelen.

Samenwerking

Die mededeling is voor HAP raadslid Jeanette Koolmoes aanleiding geweest om samenwerking te zoeken met een aantal inwoners uit Zwanenburg die jaarlijks een actie opzetten om de voedselbank te steunen. Jaarlijks verzamelen zij voor alle gezinnen, die gebruikt maken van de voedselbank, een tas vol met een boodschappenlijst aan producten.

Bijeengebracht bedrag

Met een ruim bijeengebracht bedrag zijn ruim 170 pakken wasmiddel ingekocht bij de plaatselijke Dirk van den Broek in Zwanenburg waarbij de bedrijfsleider het totaal aanvulde met 30 pakken. Zo komt het totaal aantal wasmiddelen op 200 pakken van Dirk van den Broek.

Initiatief

Niet alleen de HAP heeft zich er voor ingezet, maar ook leden van de gemeenteraad hebben meegedaan en hebben het initiatief van HAP raadslid Koolmoes ondersteund. Afgelopen zaterdag 16 november zijn de pakken wasmiddelen afgeleverd bij de initiatiefnemers Ellen en Luella de Vente, Joke Blok, Cerise van Druten en Sabine van Midde. 281 boodschappentassen inclusief wasmiddelen kunnen nu verder gevuld gaan worden voor de gezinnen van de voedselbank. Als er meer inwoners nog boodschappen willen inleveren, men kan zich melden op de Facebookpagina “Je bent Zwanenburger als …” de boodschappenlijst.

Cookieinstellingen