Haarlemmermeer doet mee in de strijd tegen eenzaamheid door oprichting Alliantie Samen tegen Eenzaamheid

Foto: Pixabay

De gemeente Haarlemmermeer gaat ook aan de slag als het gaat om het tegen gaan van eenzaamheid en komt met de oprichting van Alliantie Samen tegen Eenzaamheid. Het is in de eerste week van oktober (van 1 tot en met 8 oktober) de Week tegen Eenzaamheid.

Aandacht

In deze eerste week vragen verschillende maatschappelijke organisaties aandacht voor eenzaamheid en organiseren diverse activiteiten. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat 42% van de volwassenen en ouderen zich eenzaam voelen. Het komt niet alleen in deze groep voor, want ook jongeren zijn steeds vaker eenzaam. Mensen die zich eenzaam voelen missen een hechte band met anderen. Eenzaamheid kan leiden tot gevoelens van leegte en verdriet. Soms krijgen mensen met dit gevoel ook lichamelijke en geestelijke klachten door eenzaamheid.

Eén tegen eenzaamheid

De overheid is daarom het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid gestart om eenzaamheid te verminderen. Ook de gemeente Haarlemmermeer gaat hiermee aan de slag. Volgens de gemeente kan eenzaamheid worden bestreden door de tekens van eenzaamheid eerder op te merken. Daarbij wil de gemeente het onderwerp meer bespreekbaar maken. Op deze wijze denkt de gemeente het probleem te verminderen voor mensen die zich alleen voelen.

Bijeenkomst

Op woensdag 2 oktober zal er een bijeenkomst zijn in het Raadhuis van de gemeente waar dit maatschappelijke probleem aan de orde komt. Bij deze bijeenkomst zullen onder andere wethouder Mieke Booij, Marianne van den Anker (ambassadeur van Eén tegen Eenzaamheid), Egwin Heins (projectleider Eenzaamheid Haarlemmermeer) en Jeanette Rijks (eenzaamheidsexpert) informatie delen en bespreken hoe eenzaamheid kan worden aangepakt.

Actieprogramma

,,Op landelijk niveau is het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid opgericht. Ook in Haarlemmermeer willen we hiermee aan de slag. Daarom richten we met elkaar de Alliantie Samen tegen Eenzaamheid op”, zegt wethouder Zorg Mieke Booij.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen