Mobiliteitspunt in Spaarne Gasthuis is primeur voor Hoofddorp

Foto: Wim Meijer Fotografie
Het Spaarne Gasthuis Hoofddorp heeft sinds half augustus een mobiliteitspunt. Met de komst van dit punt kunnen ziekenhuisbezoekers sneller naar huis met RegioRijder.

Snel een rit boeken

Reizigers kunnen in de hal van het ziekenhuis naar een zuil waar zij snel hun rit naar huis kunnen boeken. De Vervoercentrale heeft samen met het Spaarne Gasthuis en de deelnemende gemeenten zoals de gemeente Haarlemmermeer, de zuil zo ingericht dat de reiziger in een paar stappen een taxirit naar huis kunnen boeken. Het boeken van een reis, kan alleen voor gebruikers met een pas van de RegioRijder.

Blij

Verantwoordelijk wethouder Mieke Booij is blij met het mobiliteitspunt. ,,Mensen kunnen op een scherm zien wanneer de taxi komt. Echt een winstpunt voor de inwoners van onze regio die afhankelijk zijn van deze service. Het eerste punt is nu geplaatst in Hoofddorp; de locaties Haarlem-Noord en Haarlem-Zuid van het Spaarne Gasthuis volgen binnenkort”, zegt de wethouder tegen InforMeer.

Verandering

Volgens Booij is het een hele verandering omdat mensen eerder een uur van tevoren hun taxirit hebben moeten aanvragen. ,,Daarna zaten ze te wachten totdat de taxi kwam. Het gaf ook onbegrip, omdat een taxi die mensen naar het ziekenhuis bracht, niet meteen weer mensen vanuit het ziekenhuis naar huis bracht. En dat is nu veranderd. Daarbij werkt de zuil super simpel met de ‘RegioRijder-pas’”, zegt de wethouder.

Bron: InforMeer

 

Cookieinstellingen