Lisserbroek heeft vierde AED

Lisserbroek heeft een vierde AED. De defibrillator hangt sinds 1 augustus in een buitenkastje in de Dopheidestraat. Burgerhulpverlener Mathieu Croese heeft gezorgd dat het apparaat is gekomen en Siep Mol van Stichting Reanimatie en AED Bollenstreek is de sponsor geweest voor de buitenkast.

Beschikbaar

Met de komst van de AED in de Dopheidestraat heeft Lisserbroek nu vier AED’S die 24 uur per dag beschikbaar zijn voor calamiteiten. Van de vier apparaten hebben enkelen een slot. Als er een calamiteit is, krijgt de burgerhulpverlener bij de oproep een code van het slot. De andere drie kasten met een defibrillator staan in Turfspoor, Gansoord en bij het dorpshuis De Meerkoet.

Initiatief

Voor deze nieuwe AED-buitenkast heeft burgerhulpverlener Mathieu Croese het initiatief genomen. Croese is zelf burgerhulpverlener en wordt wel eens opgeroepen om een AED op te halen. Daarbij heeft hij gemerkt dat de vereiste zes minuten zone ongedekt is in Lisserbroek buiten openingstijden van de bedrijven, scholen en sportverenigingen.

Gekregen

De buitenkast heeft Croese gekregen van Siep Mol. Vervolgens is de burgerhulpverlener weer in contact gekomen met het bedrijf Intertraining. ,,Zij vonden dit een goede actie en hielpen met het aanschaffen van een AED en sponsorden ook. Toen kon de crowdfundings-actie beginnen en binnen korte tijd hing de AED er”, zegt Croese.

Bron: HC Nieuws

Cookieinstellingen