Jonge theatermakers naar Atlanta

Foto: Wim Meijer Fotografie

Deze zomer gaan een aantal jonge theatermakers vanuit Duycker naar de Verenigde Staten. Poppodium Duycker werkt deze zomer wederom samen met het Amerikaanse theatergezelschap ‘7 Stages’.  In deze samenwerking produceert een groep jongeren hun eigen theaterstuk onder begeleiding van professionals. Duycker wil  betrokkenheid van jongeren op het gebied van podiumkunsten hiermee vergroten.

Zorgvuldig gescout

Duycker scout de jongeren op een zorgvuldige manier, waardoor de internationale samenwerking maar voor een beperkt aantal jongeren mogelijk is. ,,De meeste educatieprogramma’s stimuleren laagdrempelige participatie van een zo groot mogelijke groep” vertelt Lotte Lammers, artistiek leider bij Duycker.

Onderscheidende samenwerking

,,Deze samenwerking onderscheidt zich van anderen doordat wij een klein aantal deelnemers laten excelleren en toch een vergelijkbaar doel behalen. Een kleine groep gemotiveerde  jongeren neemt, met de juiste aansturing, een voortrekkersrol aan en is zo inspiratie voor anderen”, zegt Lammers.

Vroege ochtend

Op de vroege ochtend van donderdag 20 juni zijn theatermakers Nathan Douenburg, Micay van Hoogdalem, Giusi Orlandi, Remco Visser, Maartje Strijk, Larissa Weilenmann en Samantha van der Meij vertrokken voor twee maanden naar Atlanta. In Amerika nemen ze deel aan ‘Youth Creates’ in Nederland doen ze mee aan ‘Bootcamp’. ,,Voor een culturele instelling van bescheiden omvang is een duurzame internationale samenwerking niet vanzelfsprekend, ik ben daar trots op!”, zegt de artistieke leider van Duycker.

Bootcamp

Bootcamp loopt van 11 t/m 23 augustus. Kaarten voor de eindvoorstelling op vrijdag 23 augustus om 20:00 zijn te koop via www.duycker.nl

Cookieinstellingen