Yes… !!! Formule 1 komt écht naar Zandvoort!

Het gaat écht gebeuren: 35 jaar na de laatste Grand Prix wordt Zandvoort voor tenminste de komende drie jaar weer het podium voor ’s werelds grootste racespektakel, nu onder de naam Heineken Dutch Grand Prix..

De laatste dagen wezen alle berichten al in die richting, en vanmorgen is het dan echt officieel bevestigd tijden een persconferentie in Zandvoort: vanaf 2020 keert de Formule 1 terug op het circuit van Zandvoort. Een enorme opsteker voor iedere liefhebber van de autoracerij en voor alle fans van Max Verstappen. Want duidelijk mag zijn: de opkomst van Nederlands grootste race-icoon aller tijden heeft zeker meegespeeld.

De persconferentie ging vanmorgen om 11.00 uur van start onder leiding van Hélène Hendriks, ook bekend als presentatrice van de Champions League op Veronica TV. Daarbij kwamen aan het woord burgemeester Niek Meijer, oud-formule 1-coureur en sportief directeur Jan Lammers en Liberty Media-baas Chase Carey.

Oranjezee bij Grand Prix van Oostenrijk trok Chase Carey over de streep
Laatstgenoemde lichtte toe waarom de keuze op Zandvoort is gevallen bij het bepalen van de Formule 1-kalender van 2020. Daarbij benoemde hij het circuit aan de kust van ‘iconische schoonheid’, de indrukwekkende geschiedenis van het circuit en vooral ook de enorme passie en opwinding van de Nederlanders. Een passie die hem met name was opgevallen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk toen er maar liefst 25000 oranjefans op de tribunes zaten. “There were around 25.000 fans, an orange sea, and I believe it’s an hour drive”, Aldus een enthousiaste Chase Carey

(screenshot)

Burgemeester Niek Meijer toonde zich vooral enorm trots over de terugkeer van het iconische race-event, terwijl Jan Lammers vooral oog had voor de sportieve aspecten rond het circuit en het race-gebeuren. Over het circuit: “Het is een circuit voor coureurs met ballen. Ik weet nog niet hoe dat uit gaat pakken als er ook vrouwen gaan racen”, voegde hij daar met een knipoog aan toe om verder te gaan met een vluchtige terugblik naar het verleden:  “Ouderen onder ons zagen Andretti en Lauda samen door Tarzanbocht gaan”

Aanpassingen aan het circuit
De komende tijd wordt het circuit op enkele punten aangepast, zo legde Jan Lammers uit. Sommige bochten worden ruimer gemaakt, om inhaalmanoeuvres te stimuleren en de race zo spannender te maken.

Komende drie jaar Grand Prix in Zandvoort
In ieder geval van 2020 tot en met 2022 wordt de Grand Prix van Nederland in Zandvoort verreden, maar Liberty Media-baas Chase Carey houdt opties voor de jaren erna open. “We willen graag goede banden met onze partners opbouwen.”

Reacties