GlasDraad start glasvezelcampagne in buitengebied Haarlemmermeer

Foto: CC0

Bewoners van het buitengebied van Haarlemmermeer kunnen binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. GlasDraad is op 15 februari jl. namelijk een vraagbundeling gestart in het buitengebied van Haarlemmermeer. Wanneer 50% van de bewoners zich vóór 15 april 2019 aanmeldt, is de komst van een nieuw glasvezelnetwerk een feit. Dit en vorig jaar rondde de aanbieder al meerdere vraagbundelingen succesvol af. Onder de naam GlasDraad leggen zij glasvezelnetwerken aan in de buitengebieden van o.a. het Groene Hart, Utrecht en Zuid-Holland, Drenthe, Groningen en de Krimpenerwaard.

De aanleg van het glasvezelnetwerk verloopt in nauwe samenwerking met bewoners, lokale overheden en belangengroepen in de gemeente Haarlemmermeer. Samen met bewoners in de gemeente is gekeken hoe de gewenste verbetering van de internetvoorziening in het buitengebied van Haarlemmermeer gerealiseerd kan worden. Met de aanleg van een glasvezelnetwerk is een veel betere snelheid en een stabiel netwerk binnen handbereik.

Minstens 50% deelname

In de komende periode worden bewoners in het buitengebied geïnformeerd over het project. Half februari ontvangen zij een informatiepakket met informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Daarnaast worden er tot midden april ook informatiebijeenkomsten georganiseerd voor bewoners. Aanmelden is mogelijk door op de website glasdraadhaarlemmermeer.nl online in te schrijven voor glasvezel en daarna een abonnement af te sluiten. GlasDraad werkt met diverse serviceproviders, waaronder Solcon, Multifiber en KPN.

Over GlasDraad

GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. Gesteund door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland. Daarbij richten we ons op gebieden waar geen coax-netwerk ligt, de zogenoemde ‘witte gebieden’. Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en zeer moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing.

Enthousiast over glasvezel, laat het weten!

Bewoners van het buitengebied die graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, kunnen dit kenbaar maken door een mail te sturen naar [email protected]. Ook is GlasDraad op zoek naar buurtambassadeurs in het buitengebied van Haarlemmermeer. Dit zijn bewoners die hun buurtgenoten informeren en enthousiast maken over het nut en de noodzaak van snel internet. Interesse? Laat het weten via [email protected].

'

Reacties

article
87298
GlasDraad start glasvezelcampagne in buitengebied Haarlemmermeer
Bewoners van het buitengebied van Haarlemmermeer kunnen binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. GlasDraad is
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87298/glasdraad-start-glasvezelcampagne-in-buitengebied-haarlemmermeer/
2019-02-19T11:26:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2019/02/19112600/fiber-optic-cable-502894_1920.jpg
glasdraad, glasvezelcampagne, Haarlemmermeer
Headlines