Tweedejaars vmbo ontdekken profiel op CHOICE

Foto: Nova College

Ruim 4.800 tweedejaars leerlingen vmbo van 40 vmbo-scholen uit Castricum, de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Amstelveen deden van 14 tot en met 18 januari in het Kennemer Sportcenter in Haarlem mee aan CHOICE: een carrousel van activiteiten als voorbereiding op de profielkeuze in het vmbo.

In rondes van 10 minuten en in groepjes van 10-12 voerden de leerlingen 11 opdrachten uit om zich voor te bereiden op de keuze voor één van de vmbo-profielen Economie, Natuur en Milieu, Techniek en Zorg en Welzijn. In elk profiel doen de leerlingen de volgende activiteiten om een beeld te krijgen van dat profiel. Bij profiel Economie: Dans en Theater, Cosmo Academy, Handel en Commercie, Horeca, Marketing, Media, Orde en Veiligheid, Uiterlijke Verzorging, Zakelijk. Bij profiel Natuur en Milieu: Bloem en Design, Dier en Paard, Dierenartsassistent, Hovenier, Groothandel, veiling en planten. Bij profiel Techniek: Bouw, Installatiewerk en Logistiek. Bij profiel Zorg en Welzijn: Pedagogisch werk, Verzorgende en Verpleegkunde. Hiermee vormt CHOICE voor vmbo’ers een praktische voorbereiding op de profielkeuze halverwege hun vooropleiding.

Deze vmbo-scholen deden mee

De tweedejaars vmbo-leerlingen van de volgende scholen deden mee aan CHOICE: Altra College, Amstelveen College, Bonhoeffer College, Coornhert Lyceum, Daaf Gelukschool, Duin en Kruidbergmavo, Fioretti College Hillegom en Lisse, Haarlem College, Haarlemmermeer Lyceum, HBM, Hartenlustschool, Heliomare, Herbert Vissers College, Herman Wesselink College, Hoofdvaart College, Jac. P. Thijsse College, Kaj Munkcollege, Kennemer College, KS Hoofddorp, Mendel College, Montessori College, Paulusschool, Rijnlands Lyceum, RKSG Thamen, Rudolf Steiner College, Saenredam College, het Schoter, Sterrencollege, Technisch College Velsen, Tender College, Teylingen College, Trias VMBO, Vellesan College, Waterlelie, Wellantcollege Groenstrook en Westplas, Wim Gertenbach College.

Samenwerken

Aan deze zeventiende editie van CHOICE werkten mee: AOC Wellantcollege, InstallatieWerk Noord-Holland, Bouwmensen Kennemerland en Infopunt Zorg. Bij de meeste activiteiten hielpen Novastudenten mee om de praktijkopdrachten uit te leggen aan de vmbo-leerlingen. De studenten van de opleidingen Beveiliging en Facilitair Management van het Nova College zorgden dat alles ordelijk verliep.

'

Reacties

article
87277
Tweedejaars vmbo ontdekken profiel op CHOICE
Ruim 4.800 tweedejaars leerlingen vmbo van 40 vmbo-scholen uit Castricum, de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin-
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87277/tweedejaars-vmbo-ontdekken-profiel-op-choice/
2019-01-18T15:07:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2019/01/18150727/CHOICE_19.jpg
choice
Headlines