Op vakantie in een museum

Foto: Justa van Bergen

Haarlemmermeer heeft drie musea waar het goed vakantievieren is. Bezoek het net geopende ‘Buitenmuseum’ van Haarlemmermeer. Ga fietsen met de hele familie langs de vier nieuwe erfgoedfietsroutes door de polder. Onderweg stap je af bij een van de vijftien Verhalenpalen die een bijzonder verhaal vertellen over de plek waar ze staan.

Haal de gratis fietsroutekaart op bij het Historisch Museum, het Cruquius Museum, het VVV in Hoofddorp of download de kaart van www.erfgoedhaarlemmermeer.nl.

Tentoonstelling ‘Schakels’ in Historisch Museum

Combineer een fietsroute langs de Verhalenpalen met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Schakels’ in het Historisch Museum in Hoofddorp. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van betekenisvolle plekken in de polder en is het reisbureau voor het ‘Buitenmuseum’ van Haarlemmermeer.
Het Historisch Museum aan de Bosweg 17 in Hoofddorp is open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

Stoompracticum

In het Cruquius Museum kan iedereen (6+) spelen met water en stoom. Doe mee aan het Stoompracticum en leer hoe een stoommachine werkt en breng een stoommachientje in beweging met water, vuur en (niet te vergeten) brandstof.
Prijs: entree en € 1,50 toeslag voor de brandstof.
Wanneer: 28 juli, 1, 8, 22 en 25 augustus en 1 september, tussen 13 en 16 uur.

Polderpracticum door Kindergidsen

Doe mee met het Polderpracticum aan de watertafel in de museumtuin van het Cruquius Museum. Kinderen kunnen zelf een polder vormgeven en droogmaken met miniatuurgemalen. Het Polderpracticum start om 14.00 en om 15.00 uur en wordt begeleid door Kindergidsen.
Prijs: € 1,50 extra op het museumentree. Per ronde kunnen er vijftien kinderen deelnemen. Meld je aan bij de receptie van Cruquius Museum. Bij slecht weer gaat het polderpracticum niet door.

Wanneer: zaterdag 4 augustus en 1 september om 14 en om 15 uur.

Living History

Elke zondag zie je de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven komen tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur.

Cruquius Museum aan Cruquiusdijk 27 in Cruquius is open van maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en in het weekend van 11 tot 17 uur.

Kijk voor alle activiteiten, de erfgoedfietsroute en meer op www.haarlemmermeermuseum.nl.

Reacties

article
87027
Op vakantie in een museum
Haarlemmermeer heeft drie musea waar het goed vakantievieren is. Bezoek het net geopende ‘Buitenmuseum’ van
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/87027/op-vakantie-museum/
2018-07-23T22:20:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/07/23221853/img10.jpg
Haarlemmermeer, museum, vakantie
Headlines