Houthakdag op Parklanden

Foto:

De tweede editie van de Houthakdag op Parklanden vindt zaterdag 17 maart van 10:00 tot 15:00 uur plaats.

 

Programma

– Een woodcarver kunstenaar komt een demonstratie geven. En het is niet de eerste de beste. Het is de Nederlandse kampioen beelden maken met een kettingzaag.

– De brandweer komt om te laten zien hoe zij bomen doorzagen. Gelukkig niet in een noodsituatie, maar ter demonstratie. Zij zullen aanwezig zijn tussen 10 en 12 uur met de spuitwagen en de duikwagen. Ze laten alles zien!

– Iedereen mag zelf (onder begeleiding van ons en zijn ouders)een kampvuur maken.

– We hebben broodjes die je boven het kampvuur kan bakken

– We hebben aardappelen die je op het kampvuur kan poffen.

– En natuurlijk heerlijke marshmallows!

– Je kunt een Zweedse fakkel laten maken van een groot stuk hout, maar je kunt dit jaar ook zelf een Zweedse fakkel maken van sprokkelhout. Een heel bijzondere, maar hij doet het als een speer!

– Je kunt zelf je mooiste, grootste paastak uitzoeken op het veld en deze prachtig gaan versieren.

– De tiny home. Iedereen praat erover, maar wij hebben er een staan. Een energie neutrale op wielen. De bouwer zelf geeft een rondleiding op verzoek en kan er alles erover vertellen.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €4 p.p. Voor deze €4 krijg je koffie, thee of limonade, broodjes om te bakken, aardappelen om te poffen en natuurlijk een lekker koekje. Dit is per persoon, dus zorg dat u allen met een lege maag komt! Met uw bijdrage kunnen wij deze dag organiseren, draagt u een stukje bij aan de aardappelen die wij om de week aan de voedselbank schenken en draagt u bij aan het onderhoud van het openbaar toegankelijk gedeelte van Parklanden.

Verder kunt u hout hakken en kopen voor uw eigen open haard (€3/zak), de Zweedse fakkels die u laat maken zijn €3 per stuk, de zelfgemaakte Zweedse fakkels  €2 per stuk en de paastakken met versiering zijn €4 per stuk.

Ivm de organisatie en de veiligheid willen graag dat iedereen die op de houthakdag komt zich opgeeft op [email protected] Graag aangeven met hoeveel personen u komt en of u met de auto komt ivm parkeren. Betalen (liefst contant) alleen op de dag zelf.

Parkeren kan niet op Parklanden zelf. De parkeerplaats moet vrij blijven, de brandweer moet bij nood ten allen tijden direct kunnen uitrukken. We parkeren aan de overkant bij nr 1229. Wordt ter plaatse aangegeven

Belangrijk:

Op de Houthakdag gaan we met vuur en gevaarlijk gereedschap aan de gang. Wij zullen er alles aan doen om de dag zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zorg er echter wel voor dat u uw kinderen goed in de gaten houdt en zorg draagt voor de veiligheid van uzelf en die van anderen. U blijft ten allen tijden zelf verantwoordelijk de veiligheid van uzelf en uw kinderen.

Niet vergeten:

Even opgeven bij [email protected], met hoeveel personen u komt en of u met de auto komt.

Bron: Parklanden

 

Reacties