Sportmedaille voor gouden Esmee

Foto:

Bij de huldiging van gouden kampioene Esmee Visser op zaterdag 3 maart in Beinsdorp was veel publiek aanwezig. Zij ontving de gouden Sportmedaille van burgemeester Onno Hoes voor de fantastische prestatie tijdens de Olympische spelen in Zuid Korea op de 5000 meter schaatsen.

Leuke gesprekken

De 22-jarige Beinsdorpse werd van haar woning naar het parkeerterrein van proeflokaal Bregje gebracht, waar een groot aantal mensen haar juichend verwelkomde. De tocht werd begeleid door haar ouders en veel andere geinteresseerden en opgevrolijkt door een muziekkorps. Na ontvangst op het podium werden de beelden van de overwinning getoond en volgde een gesprekje met burgemeester Hoes. Ook de voorzitter van de Dorpsraad Beinsdorp Wendy Oudshoorn en de voorzitter van IJsclub Nut en Vermaak, Cock de Blaay, spraken Esmee toe en waren beiden heel trots op haar. Martijn Stam schreef een nummer voor haar genaamd  ‘Esmee’, dat gezongen werd.

‘Wees fanatiek’

Het feest werd afgesloten door Esmee zelf die het aanwezige publiek een mooie boodschap meegaf: ‘Ik vind het echt geweldig dat jullie hier allemaal voor mij zijn. Daar ben ik niet aan gewend en het doet me echt heel veel, zoveel mensen, die mij leuk vinden, die het leuk vinden om naar me te kijken en het mooi vinden wat ik heb gedaan. Ik wil wat zeggen tegen de kinderen die hier zijn, doe je best waar je plezier in hebt en wat je leuk vind, wat het ook is, wees fanatiek, dan bereik je wat je roeping is. Dat geldt niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen.’

Reacties