Ride for the Roses 2018 in Haarlemmermeer

Foto: woerdentv

Ride for the Roses 2018 naar Haarlemmermeer De Ride for the Roses komt in 2018 naar Haarlemmermeer. Start- en finishlocatie is voormalig Floriadeterrein, Expo Haarlemmermeer. Dat maakte Fred Doeleman, voorzitter van Stichting Ride for the Roses, afgelopen week bekend.

Zondag 9 september 2018 vindt de 21e editie van de Ride for the Roses plaats. Dit bijzondere fietsevenement kent een pelotonstocht van 100 kilometer en in 2018 voor het eerst drie toertochten.

Derde tocht toegevoegd

Aan de bekende 25, 50 kilometer routes is een derde tocht van 80 kilometer toegevoegd. Na de succesvolle 20ste editie heeft de organisatie besloten om deze route ook aan te bieden. Deelnemers kunnen in 2018 rijden door Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie is Expo Haarlemmermeer, de evenementenlocatie op het voormalig Floriadeterrein, in het hart van de Randstad. De ligging in het natuurgebied ‘De Groene Weelde’ maakt de Expo Haarlemmermeer een uitermate geschikt start- en finish punt van de Ride for the Roses 2018.

Ride for the Roses

Het evenement is een begrip in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Zo’n 10.000 fietsliefhebbers strijden tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Mede met de opbrengst van de Ride for the Roses kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als middelen in de strijd voor minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten.

Groene omgeving

Het is de eerste keer dat de Ride de gemeente Haarlemmermeer aandoet. Wethouder Sport Elzakalai is verheugd dat het bekende evenement voor Haarlemmermeer heeft gekozen. ,,Wij laten al die duizenden deelnemers graag zien hoe mooi onze gemeente is. Bij ons kun je heerlijk fietsen in een prachtige groene omgeving,’’ zegt de wethouder. Meer informatie en inschrijven op http://www.ridefortheroses.nl

Reacties