Anesthesist zwemt polder rond voor goede doel

Remco Berendsen, anesthesist bij het Leidsch Universitair Medisch Centrum, wil in het weekeinde van 9 en 10 september een rondje Ringvaart zwemmen  in één keer gaan doen. Zo’n beetje non-stop: ’s nachts zwemt hij door en zelfs zijn voeding, in telvorm, wil hij in de Ringvaart nuttigen.

De start is zaterdag 9 september om 12.00 uur vanaf het terras bij grand-café De Parel in Leimuiderbrug. Van daaruit wordt koers gezet naar Weteringbrug en Buitenkaag. Zo komt de zwemmer niet terecht tussen de pramenrace die ’s middags bij Aalsmeer en Rijsenhout wordt gehouden.

Ziek

Als gespecialiseerde long- en hartanesthesist ziet hij dagelijks hoe ziek patiëntjes kunnen zijn met een aangeboren hartafwijking en ook hoe groot de impact voor hun families is. Bij de uitdaging die hij dit weekeinde aangaat, kan hij er aan bijdragen dat operaties minder lang duren en dus minder belastend zijn voor de jonge hartpatiëntjes. Hoewel er met de gebruikelijke onderzoekstechnieken meestal goed kan worden bepaald hoe een ingreep moet worden gedaan, is het bij sommige complexe ingrepen lastig. Het werken met 3D-prints van de hartjes lijkt daarbij een uitkomst.

Donaties

Op dat gebied is nog wel veel wetenschappelijk onderzoek nodig en wellicht ook wel een eigen, peperdure printer. Om dat te ondersteunen heeft een vader van een kind met een aangeboren hartafwijking een stichting opgericht. En voor dat Hart in Beeld hoopt Berendsen minimaal vijfduizend euro op te halen. Wie de actie wil steunen kan kijken op http://www.stichtinghartinbeeld.nl Ook het nuttigen van een lunch bij De Parel helpt. Want een deel van de omzet gaat naar het goede doel.

Het is mogelijk om Remco een hart onder de riem te steken. Dat kan bij zijn vertrek, wanneer de voorlopige opbrengst symbolisch wordt overhandigd, of tussendoor. Via de facebookpagina remcozwemt is precies te volgen waar hij is. (Bron: Haarlems Dagblad)

Cookieinstellingen