Gemeente vraagt bewoners mee te denken over prioriteiten veiligheid en leefbaarheid

Al ruim 250 Whats-App buurtgroepen
Al ruim 250 Whats-App buurtgroepen
Foto:

Waar zouden politie en handhavers zich met name mee bezig moeten houden, zodat de buurt veilig en leefbaar is?

Op die vraag wil de gemeente graag antwoord hebben van deelnemers in Whats-App-groepen verspreid over de polder. Daartoe is een enquête opgezet waarin kan worden aangegeven welke 5 van een lange lijst thema’s prioriteit moet krijgen in de handhaving.

Nieuwe veiligheidsprioriteiten

“Wij werken op dit moment aan een nieuw veiligheidsbeleid”, schrijft het team Openbare Orde en Veiligheid in een mail. “De gemeenteraad zal begin volgend jaar de nieuwe veiligheidsprioriteiten voor de periode 2018-2022 vaststellen. In onze gemeente zijn handhavers en politie samen aan het werk om de buurt veilig en leefbaar te houden. Op sommige zaken mag volgens inwoners best strenger gehandhaafd worden.” Bewoners mogen aangeven waar de aandacht naar moet uitgaan.

Daling

In Haarlemmermeer zijn op dit moment 253 Whats-App-groepen actief.”Als gemeente zijn we daar heel trots op. Het geeft aan dat veel inwoners actief bijdragen aaneen veilige buurt. Het helpt volgens ons ook concreet mee bij de aanpak van woninginbraken in de gemeente, wat een van onze prioriteiten is.” Dat het de goede kant op gaat bewijzen de cijfers: In 2013 zijn er 755 woninginbraken gepleegd, in 2014 daalde dat naar 576, in 2015 waren het er 550 en in 2016 daalde het verder naar 473. Dit jaar zijn tot en met juli 296 woninginbraken gepleegd, inclusief pogingen daartoe.

 

Cookieinstellingen