Nog plaats voor jongeren met beperking in woongemeenschap

Het huis in Hoofddorp waar ZilverEsdoorn de 9 woonunits inrichtte
Het huis in Hoofddorp waar ZilverEsdoorn de 9 woonunits inrichtte
Foto: zolveresdoorn

Stichting ZilverEsdoorn opent medio juli in Hoofddorp een vrijstaand huis met tuin. In dit huis wonen straks negen jongvolwassenen van 18 tot zo’n 25 jaar zo zelfstandig als maar mogelijk is.

Particulier initiatief

Stichting ZilverEsdoorn staat met dit particulier initiatief garant voor 24-uurszorg op antroposofische basis, voor de geborgenheid van een eigen kamer en de warmte en vertrouwdheid van samen leven. Een aantal ouders nam in 2012 het initiatief om een woongemeenschap te stichten voor hun kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deze kinderen zijn inmiddels jongvolwassen en willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Bovendien kennen ze elkaar goed van het logeerhuis Rozemarijn in Haarlem, dat onderdeel uitmaakt van de Raphaëlstichting. Ze wilden graag bij elkaar blijven. Dat biedt een solide basis om met elkaar aan de volgende fase van hun leven te beginnen.

Geborgenheid

Om aan die wens invulling te geven riepen de ouders de Stichting ZilverEsdoorn in het leven. Volgende stap was een goed en geschikt huis vinden. “Een huis waar de kinderen zich gelukkig kunnen voelen, geborgen in hun eigen sfeer, en in een accommodatie die is toegerust op hun behoeften en op hun verdere ontwikkeling. Een huis dat rolstoeltoegankelijk gemaakt kon worden, met 24-uurs zorg, want dat hebben ze nodig”, aldus de website van de stichting.

Antroposofische grondslag

Begin 2015 is het geschikte huis gevonden, in Hoofddorp. En medio 2017 kunnen de bewoners erin trekken. Het huis is dan aangepast aan de wensen en de fysieke mogelijkheden van de bewoners. Maar nog wezenlijker is dat de sfeer, het kleurgebruik en de materialen van het huis voldoen aan wat de ouders voor ogen staat. Fysieke én geestelijke ruimte voor alle activiteiten en voor heilpedagogische zorg op antroposofische grondslag.

Nog plaats

In het grote huis is plaats voor negen jongvolwassenen van 18 tot ongeveer 25 jaar – met een indicatie vanaf ZZP 4 – die op zoek zijn naar een woonvorm met heilpedagogische zorg op antroposofische grondslag. Daarnaast worden enthousiaste ouders opgeroepen hun aandeel te leveren. “De ouders die dit particulier initiatief genomen hebben, zijn ook op zoek naar ouders met wie we goed op kunnen schieten en dit project actief willen ondersteunen. Want inzet van alle ouders is voor het slagen van dit project onontbeerlijk, in welke fase dan ook”, aldus een oproep in de meest recente editie van de nieuwsbrief.

Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website http://www.zilveresdoorn.nl

Cookieinstellingen