Verkiezing Leukste restaurant

Bij deze wedstrijd wordt het leukste restaurant uit een gemeente gekozen en mogen deze gemeentelijke winnaars hierna meedoen aan de verkiezing van leukste restaurant van de provincie. Van deze provinciale winnaars wordt dan weer het leukste restaurant van Nederland verkozen. Stemmen kan tot en met maandag 8 mei via de website: restaurantverkiezing.nl

In iedere gemeente zijn er na 8 mei 2017 twee winnaars: het restaurant met het hoogste gemiddelde cijfer en het restaurant met het meeste aantal stemmen; dit kan dus ook hetzelfde restaurant zijn, dan is dat de enige winnaar in de gemeente. Op deze manier maken kleinere restaurants net zoveel kans op de titel als grotere restaurants. Er zijn wel minimaal 30 bevestigde stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden. De gemeentewinnaars ontvangen een prachtig winnaarscertificaat als ze zich laten huldigen bij de Award Uitreiking. Nieuw bij de editie 2017 is dat restaurants met een hoge klantbeoordeling en minimaal 30 stemmen beloond worden met een Bronze Award (klantbeoordeling tussen 8,5 en 9,0), Silver Award (klantbeoordeling tussen 9,0 en 9,5) of Golden Award (klantbeoordeling hoger dan 9,5).

Na 8 mei 2017 wordt ook de top 10 van iedere provincie in willekeurige volgorde bekend gemaakt. Iedere provincie kent uiteindelijk één winnaar (van de 10 restaurants met de meeste stemmen in de provincie wint het restaurant met de beste gemiddelde waarderingscijfer). Uit de landelijke Top 12 met het meeste aantal stemmen wordt het restaurant met de beste gemiddelde waardering uitgroepen tot Leukste Restaurant van Nederland.

Reacties