Oud-burgemeester Haarlem in raad van toezicht Spaarne Gasthuis

Bernt Schneiders bij zijn afscheid in Haarlem.
Foto: redactie

De onlangs gestopte burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders, treedt toe tot de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis. Het ziekenhuis heeft twee locaties in Haarlem, een in Heemstede en locatie in Hoofddorp.

Op dit moment is Schneiders nog tijdelijk waarnemend burgemeester in Bloemendaal. Ook is hij directeur geworden van het VSB Fonds.

Naast zijn toezichthoudende functie in het Spaarne Gasthuis is hij voorzitter van de raad van toezicht bij Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). Het ziekenhuis laat weten dat Schneiders het ‘enorm inspirerend en uitdagend vindt om nu in de complexe wereld van het ziekenhuis mee te gaan doen.’

Waardevol voor ziekenhuis

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn volgens het Spaarne Gasthuis verheugd met de benoeming van de heer Schneiders. Zijn ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring en kennis van de regionale netwerken zijn waardevol voor het ziekenhuis.

Schneiders volgt ook hier zijn voorganger Jaap Pop op, die per 28 september aftreedt vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. De heer Pop heeft zich in de raad van toezicht in het bijzonder ingezet voor de commissie Kwaliteit. ‘Hiervoor is het ziekenhuis hem zeer erkentelijk’, aldus het Spaarne Gasthuis.

Reacties