Hoofddorps idee voor meest duurzame tenniscomplex van Nederland

Impressie van het nieuwe complex.
Foto: tvhoofddorp

Tennisvereniging Hoofddorp wil in het gebied tussen het NS-station en het centrum van Hoofddorp het meest duurzame tenniscomplex van Nederland neerzetten.

Dat blijkt uit het verslag van een van de bijeenkomsten van Hoofddorp Centraal dat met zogeheten participatieavonden wil praten over de invulling van het gebied.

Bestuurslid Bert Brink van de Stichting Tennishal Hoofddorp heeft namens de tennisvereniging, en met architect Peter van Assche, zijn plannen ontwikkeld. Zij kennen elkaar van de participatieavonden.

De tennisvereniging zal proberen met zonne-energie te werken om het milieu zo min mogelijk te belasten en het water op te vangen en her te gebruiken dat wordt gebruikt om de banen te besproeien.  Energie die wordt bespaard, zou kunnen worden verdeeld onder de omliggende huizen.  ‘Ook willen we de functie ‘tennis’ uitbreiden met mini-tennis en beach-/padeltennis. Verder wordt het tenniscomplex voor een groot deel opgebouwd uit gerecyclede materialen, die ook in de toekomst weer hergebruikt kunnen worden’, zegt Brink in het verslag.

Tennisvereniging Hoofddorp is de oudste tennisvereniging van Hoofddorp. In 1938 besloot een aantal ’tennispioniers’ om deze op te richten. Inmiddels is TV Hoofddorp uitgegroeid tot een tennisvereniging met 12 buitenbanen, ongeveer 900 leden en een hal (Dik Tromhal) met 4 banen en ca. 1300 gebruikers, van wie circa 300 jeugdleden.

De architect legt uit: ‘Het tenniscomplex ligt straks in het stadspark en niet ernaast. We streven naar samenhang. Daarom is ook het idee om looproutes door het tenniscomplex heen te creëren. Iedereen mag hier uiteraard gebruik van maken. Mensen die er langs wandelen, zijn van harte welkom voor  een kopje koffie in de horecagelegenheid. Zo krijgt het tenniscomplex op meerdere manieren binding met de buurt. Het idee is om buiten 12 banen en binnen 5 banen te realiseren. We hebben al veel gesproken met de buurtbewoners over onze conceptplannen. Deze dialoog blijven we voeren.’

Klik hier voor mooie beelden van hoe het park eruit moet gaan zien.

Reacties