Hoofddorpse TikTokker Robine Salomons schrijft boek over autisme

Foto: Uitgeverij Splint Media B.V.

HOOFDDORP – De 22-jarige TikTokker Robine Salomons uit Hoofddorp heeft een contract getekend bij Uitgeverij Splint Media B.V. om haar persoonlijk verhaal te publiceren over haar ervaringen met autisme als jonge vrouw.

Salomons is op jonge leeftijd (4 jaar) al gediagnosticeerd met autisme, iets dat bij vrouwen vaak op latere leeftijd pas aan het licht komt. Op haar TikTok-account (ruim een half miljoen volgers), plaatst zij naast alledaagse filmpjes content over autisme, en geeft ze gastlessen op scholen, een thema dat zorgt voor veel reacties.

Robine: “Al mijn leven lang krijg ik te maken met vooroordelen en stereotypes. Omdat ik een vrouw ben met autisme en niet het gedrag vertoon van het beeld dat mensen vaak hebben van een persoon met autisme. Mensen kijken verbaasd, en zeggen: ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’ of: ‘Maar zo gedraag je je helemaal niet!’. In mijn ervaring merk ik dat er veel mensen – vaak vrouwen – hiermee te maken krijgen. Met mijn verhaal neem ik mensen mee in mijn gedachten en ervaringen, hoe autisme een grote rol in mijn leven speelt, hoe ik omga met (negatieve) reacties en clichés, en hoe ik pleit voor een beter beeld over mensen met autisme.”

Het boek verschijnt naar verwachting eind 2024.

Cookieinstellingen