Fietsers in Hoofddorp tijdelijk om Hyde Park heen

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

HOOFDDORP – Hyde Park Hoofddorp BV start met het voorbereiden van de bouw van een nieuw woonblok in Hyde Park: Victoria. Door de beperkte ruimte tijdens de werkzaamheden is het niet meer veilig om erlangs te fietsen. Er komen omleidingen voor de route tussen Hoofddorp station en Stadscentrum Hoofddorp.

Ondanks het feit dat dit een belangrijke verbinding is, worden fietsers óm Hyde Park heen geleid. Voor deze omleiding is een verkeersbesluit nodig en deze is nu gepubliceerd.

Voor fietsers zijn er binnenkort diverse omleidingen mogelijk. Hoe lang fietsers moeten omrijden, ligt aan de herkomst en de bestemming van fietsers. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven en zijn relatief kort, maar vooral veilig en comfortabel.

Geen fietsverkeer tussen de Kagertocht en de Van Heuven Goedhartlaan
De Planetenweg wordt gedeeltelijk afgesloten voor fietsers. De bestaande kantoren en andere gebouwen blijven wel bereikbaar voor voetgangers. De afsluiting duurt naar verwachting tot en met december 2026.

De fietspaden in Hyde Park bleven langer open
De afsluiting is nodig omdat er binnenkort aan beide kanten van de Planetenweg wordt gebouwd. Eigenlijk zou hier in 2022 al mee zijn gestart. Maar omdat er toen nog slechts aan één woningbouwblok (Knightsbridge) werd gewerkt was er genoeg ruimte om een tijdelijk fietspad aan te leggen. Vanaf november 2024 start ook de bouw van woongebouw Victoria, aan de andere kant van de Planetenweg. Omdat er voorbereidende werkzaamheden moeten plaatsvinden, is het noodzakelijk om vanaf juli 2024 de fietsers om te leiden. De verkeersveiligheid voor fietsers kan namelijk niet gegarandeerd worden als zij van dezelfde ruimte gebruikmaken als dat van het bouwverkeer.

Het verkeersbesluit is gepubliceerd
Het verkeersbesluit ligt ter inzage op officiëlebekendmakingen.nl. Hier staat meer informatie over de afsluitingen, en omleidingsroutes en de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Nieuw restaurant KASTAN blijft bereikbaar
In de zomer van 2024 opent restaurant KASTAN (voorheen de Gerritshoeve) in Hyde Park haar deuren. Om het restaurant bereikbaar te houden, blijft het (brom)fietspad tussen de Van Heuven Goedhartlaan en het restaurant open. Brommers rijden binnen Hyde Park op de rijbaan en kunnen daarom hun weg vervolgen.

Cookieinstellingen