Cruquiusbrug druk bezocht tijdens Dag van de Bouw

Foto: Provincie Noord-Holland

CRUQUIUS – Op zaterdag 8 juni 2024 namen meer dan 270 bezoekers een kijkje achter de bouwhekken van de Cruquiusbrug tijdens de Dag van de Bouw. Geïnteresseerden konden met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij de vervanging en het groot onderhoud van de Cruquiusbruggen in Heemstede.

Dag van de bouw
Op deze dag opende aannemer Van Hattum en Blankevoort Hollandia-Infra samen met de provincie Noord-Holland het bouwterrein voor het publiek. Bezoekers kregen een kans om op de bouwplaats te zien hoe het werk vordert. De oude brug richting Heemstede is inmiddels gesloopt en de fundering en de pijlers zijn aangebracht voor de nieuwe brug en fietsonderdoorgang. Specialisten legden bezoekers uit hoe de werkzaamheden verlopen en wat er allemaal komt kijken bij de opbouw van een brug. Voor de kinderen was het ook een feestje op de bouwplaats. Meer dan 270 bezoekers kregen zo meer inzicht in het project Cruquiusbrug.

Nieuwe duurzame brug
De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Cookieinstellingen