Pannenkoeken voor basisscholieren uit Vijfhuizen (voor klusjes) bij De Konijnenberg

Foto: Aangeleverd

VIJFHUIZEN / HEEMSTEDE –  Donderdag 11 april hebben leerlingen van groep 7A van Basisschool De Vijfsprong in Vijfhuizen kunnen genieten van een ‘zelf verdiende’ pannenkoekenlunch bij Restaurant De Konijnenberg in Heemstede.

Onderweg naar huis van een schaatsmiddag met groep 7A van Basisschool De Vijfsprong in Vijfhuizen bedacht de juf het idee om de dag feestelijk af te sluiten: een gezamenlijke pannenkoekenlunch. Echter, het leek niet eerlijk om alleen de kinderen die met de auto waarin de juf zat te trakteren.

Vastbesloten om een oplossing te vinden waarbij alle klasgenoten konden deelnemen gingen, Jolie, Josephine, Jenna en Liv, vier meiden uit Groep 7A brainstormen over hoe ze een pannenkoekenlunch voor de hele klas konden regelen zonder de ouders of de school op extra kosten te jagen.

Ze bedachten een heitje voor een karweitje met de hele klas. In de dagen die volgden, zetten ze hun beste beentje voor en namen contact op met verschillende pannenkoekenrestaurants in de omgeving. Tot hun vreugde reageerde één restaurant, De Konijnenberg in Heemstede, buitengewoon enthousiast en positief.

Jolie, Josephine, Jenna en Liv

Op donderdag 11 april werd Groep 7A van Basisschool De Vijfsprong in Vijfhuizen door eigenaar Marco Uitendaal van restaurant De Konijnenberg in Heemstede enthousiast ontvangen. “Ik weet het telefoontje van deze enthousiaste meiden uit Vijfhuizen nog goed te herinneren. Hun creatieve en slimme initiatief sprak mij aan want zo aan het begin van het lenteseizoen zijn er altijd wel wat klusjes te bedenken voor ons als restaurant. Daarnaast zie ik als ondernemer dit soort jeugdig ondernemerschap graag en juich dit alleen maar toe. Pannenkoeken bakken doen wij graag en dat is een mooie wederdienst voor hun plan en inzet”.

Als beloning voor de verrichtte klusjes rondom het restaurant, zoals het vegen van bladeren en het opruimen van afval, genoten alle kinderen van de klas, van een smakelijke pannenkoek met een verfrissend glaasje limonade.

Juf Annemarie, de trotse leerkracht van Groep 7A, deelt haar enthousiasme: “Als leerkracht ben ik ontzettend trots en blij verrast dat vier leerlingen uit mijn klas dit fantastische initiatief hebben genomen. Het toont maar weer aan dat wanneer je een leuk idee hebt en actie onderneemt, er werkelijk veel mogelijk is.” Dit inspireert niet alleen mij, maar hopelijk ook andere leerlingen om hun creativiteit te omarmen en te laten zien dat ze een verschil kunnen maken.”

Door hun initiatief en inzet hebben de kinderen van Groep 7A niet alleen zichzelf getrakteerd op een heerlijke lunch, maar hebben ze ook het restaurant blij gemaakt en een positieve bijdrage geleverd aan de natuur door afval in de omgeving op te ruimen. Een ware win-win-win situatie!

Cookieinstellingen