Sloop oude Cruquiusbrug bijna afgerond; vanaf nu bouwen aan de nieuwe brug

Foto: Wim Meijer Fotografie

CRUQUIUS / HEEMSTEDE – De sloop van de oude brug is bijna afgerond. Hierdoor kan de aannemer op verschillende locaties beginnen met de funderingswerkzaamheden voor de nieuwe brug en de aanpassing van het remmingswerk in de Ringvaart. Het remmingswerk is een constructie in een vaarweg waarmee het scheepvaartverkeer wordt afgeremd als ze een brug naderen of kunnen aanmeren.

Deze werkzaamheden zullen enige geluidshinder veroorzaken voor de omgeving en ook hinder veroorzaken voor zowel het wegverkeer op de Cruquiusdijk als het scheepvaartverkeer. De Cruquiusbrug (N201) blijft open voor weggebruikers.

Beperkte bereikbaarheid Cruquiusdijk
Van maandag 25 maart tot en met woensdag 27 maart 2024 worden tussen ongeveer 7.00 en 17.00 uur funderingspalen geboord vanaf de Cruquiusdijk, waardoor autoverkeer niet mogelijk is. De afslag vanaf de N201 naar de Cruquiusdijk wordt gedurende deze periode afgesloten, met omleiding via de N205/N201. Fietsers kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars passeren, met mogelijk kort oponthoud bij het hijsen van de funderingspalen. Nood-en hulpdiensten
De N201 en afslagen richting Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk blijven bereikbaar voor de nood-en hulpdiensten.

Vaarverkeer
De vaarweg is gestremd van 18 maart tot en met 7 juni 2024 tijdens werkdagen (maandag tot en met vrijdag 7.00 – 17.00 uur) voor alle scheepvaartverkeer. Doorvaart is buiten deze uren mogelijk en in het weekend. Meer informatie is beschikbaar op www.vaarweginformatie.nl.

Nieuwe duurzame brug
De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Meer informatie
Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers  en omwonenden contact opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar [email protected]. Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de facebookpagina: Zuid-Kennemerland/IJmond.

Cookieinstellingen