112

Grote politie-actie rond Hoofddorpse basisscholen na melding over vuurwapen

Foto: Inter Visual Studio

HOOFDDORP – Groot alarm aan het Liesbos in Hoofddorp vanochtend. Nadat in de buurt van basisschool De Bosrank iemand met een mogelijk vuurwapen was gezien, kwam de politie snel ter plaatse . Agenten in kogelwerende vesten stonden op diverse punten en vanuit de lucht zocht een politiehelikopter mee.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

Inmiddels een persoon aangetroffen die aan het signalement voldoet. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of de persoon wordt aangemerkt als verdachte. “De persoon is overgedragen aan het zorgkader”, aldus de politiewoordvoerder. Hij benadrukt dat de persoon in kwestie niet is aangehouden. Het zou niet gaan om een verward persoon, maar wel om iemand die meer hulp nodig heeft dan wat de politie hem of haar kan bieden.

De massale politie-inzet heeft geen gevolgen gehad voor leerlingen en personeel van basisschool De Bosrank. Een medewerker laat weten dat de politie de school had verzocht de kinderen binnen te houden zolang er naar de persoon met het vuurwapen gezocht werd. “Maar vlak voor de kinderen naar huis zouden gaan, was de situatie opgelost”, aldus de medewerker.

Inmiddels is het weer rustig in de wijk, laat een woordvoerder van de politie weten. Ook maakt hij duidelijk dat er in de omgeving geen vuurwapen is aangetroffen.

Cookieinstellingen