112

Grote brand bij autosloperij in Vijfhuizen, rook trekt over A9

Foto: Inter Visual Studio

VIJFHUIZEN – Op een industrieterrein aan de Achterasweg in Vijfhuizen woedt op dit moment een grote brand. De directe omgeving is vanwege rookoverlast afgezet. Ook verkeer op snelweg A9 kan last hebben van de rook. De brandweer heeft een NL alert verzonden.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio die ter plaatse is, gaat het vermoedelijk om een autosloperij.  Op foto’s van de brand is te zien dat de vlammen uit het dak slaan en de rookwolk gigantisch is.

De brand is voorlopig dan ook nog niet uit, vermoedt een woordvoerder van de brandweer. “Of er kans is dat de brand overslaat kan ik nog niet zeggen.” De brandweer vraagt omstanders om uit de buurt te blijven, zodat hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Ventilatie
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die ter hoogte van hectometerpaal 42.0 over de A9 rijden om de ventilatie in hun auto op recirculatie te zetten. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Schiphol houdt de brand ook strak in de gaten, laat een woordvoerder weten. “De Polderbaan ligt er dichtbij, maar op dit moment gaat het goed. Als de windrichting verandert, kan dat weer anders zijn.”

Later mogelijk meer…

Cookieinstellingen